Unde își petrec românii mini-vacanța de 1 mai?

Peste 80 de țări sărbătoresc, în a 121-a zi a calendarului gregorian, Ziua Internațională a Muncii. Dacă în anii comunismului 1 mai era o sărbătoare de stat însoțită de defilări propagandistice, în zilele nostre profităm de Ziua Internațională a Muncii alegând dintre destinațiile propuse de agențiile de turism, escapade la mare sau la munte.

În țară sau în străinătate, românii și-au rezervat cu cel puțin o lună înainte mini-vacanța de 1 mai. Destinațiile preferate în 2012?

Potrivit agenției J’Info Tours, Bulgaria rămâne în continuare pe primul loc, stațiunea Bran pe locul 2, litoralul românesc pe locul 3, urmate de Israel, Egipt, Dubai, Barcelona, Mallorca și Antalya.

Cele mai ieftine mini-vacanțe ofertate de J’Info Tours includ pensiunile din zona Bran, iar cele mai scumpe – pachetele pentru Dubai.

Ce ne propune Carmen Pavel, J’Info Tours, pentru escapada de 1 mai?

“Recomand pensiunile din zona Bran și mini-vacanțe în marile orașe europene precum Paris, Londra, Barcelona, Viena, Munchen, Atena sau Salonic.”

Spre deosebire de 2011, numărul turiștilor care au solicitat vacanțe de 1 mai a înregistrat o creștere de 17,5%, diversitatea solicitarilor o creștere cu 25% în timp ce rezervările în sistemul online au crescut cu 22%.

În ce privește litoralul românesc, conform Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în mini-vacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut, și cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s