J’Info Tours susține proiectul “Calificări în turism: o şansă la un viitor mai bun”

Asociaţia COLFASA a organizat miercuri, 25 aprilie în sala Colorado a hotelului Howard Johnson conferinţa de lansare a proiectului “Calificări în turism: o şansă la un viitor mai bun”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi se adresează angajaţilor din sectorul turistic, din Regiunea Bucureşti –Ilfov. Scopul proiectului constă în organizarea de cursuri de calificare în ocupaţiile de agent de turism/ghid turistic, recepţioner şi administrator pensiune turistică.

J’Info Tours a susținut și susține acest proiect și a fost prezent prin intermediul doamnei Carmen Pavel, Preşedinte J’Info Tours, Vicepreşedinte Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti.

Obiectivul general al proiectului „Calificări în turism: o şansă la un viitor mai bun” este acela de a promova şi a facilita accesul la formare profesională continuă (FPC) a angajaţilor. În conformitate cu acest obiectiv general şi cu obiectivele specifice promovate de POSDRU 2007-2013 prin intermediul Axei prioritare 2, Domeniul major de intervenţie 2.3, proiectul va trata cu precădere:

1. realizarea unor activităţi de conştientizare privind: a. nevoia de formare profesională continuă a angajaţilor; b.importanţa şi beneficiile participării angajaţilor la programe de formare profesională continuă; c. oportunităţile de dezvoltare a resurselor umane.
2. elaborarea şi furnizarea de programe de formare profesională continuă în vederea calificării angajaţilor din domeniul turismului.
3. transfer de bune practici prin efectuarea unei vizite în Italia.

Grupul ţintă al proiectului este format din 107 persoane din Regiunea Bucureşti-Ilfov, angajaţi în domeniul turistic, dar care doresc să se perfecţioneze. Astfel, în cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de calificare pentru:

1. recepţioner de hotel: 720 ore (240 ore teorie, 480 ore practică)-nivelul de calificare 2
2. administrator pensiune turistică: 720 ore (240 ore teorie, 480 ore practică)-nivelul de calificare1
3. agent de turism / ghid: 1080 (360 ore teorie, 720 practică) – nivelul de calificare 3

La evenimentul de lansare a proiectului “Calificări în turism: o şansă la un viitor mai bun” au participat coordonatorul proiectului – Mihaela GRIGORIU, coordonatorul activităţilor transnaţionale – Adriano MARTINEZ, precum şi reprezentanţi ai sectorului turistic: Carmen PAVEL, Preşedinte J’Info Tours, Vicepreşedinte Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti, Dan ANGHELESCU, Director General La Piovra Turista, membru ANAT, Nicolae COZMA, Vicepreşedinte Asociaţia Presei Turism, Georgeta PENCEA, Secretar General – Organizaţia Patronală a Turismului Balnear Român, Traian BĂDULESCU, Director General Travel Advisor Media şi alţi 50 de invitaţi din domeniul turistic.

Despre Asociaţia COLFASA
Asociaţia COLFASA este o organizaţie neguvernamentală, specializată în consultanţa în domeniul politicilor comunitare, pe care îşi propune să le promoveze în România. Asociaţia elaborează proiecte colaborând cu organizaţii publice sau private din domenii de activitate diverse.
În prezent, Asociaţia COLFASA gestionează 4 proiecte strategice şi 6 proiecte de grant, finanţate din Fondul Social European (FSE).
Asociaţia COLFASA se bazează pe o echipă tânără, caracterizată prin profesionalism, corectitudine, responsabilitate şi implicare maximă în proiectele pe care le desfăşoară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s