J’Info Tours lanseaza in premiera pentru Romania VOLUNTOURISMUL

Fii un turist constient! J’Info Tours lanseaza in premiera pentru Romania VOLUNTOURISMUL

Bucuresti 4 mai 2012. J’Info Tours este primul tour – operator din Romania care implementeaza un nou mod de a calatori – VOLUNTOURISMUL.

Intr-o lume in care suntem angrenati in activitatile cotidiene, in care beneficiile civilizatiile le consideram ca facind parte din viata de zi de zi, ne gindim adeseori sa facem  acte de caritate, pe care sufletul ni le dicteaza acolo unde frumusetea locului  sau puritatea localnicilor ne coplesesc.

De cite ori nu ne-am spus cind vizitam o destinatie turistica – “cit de mult mi-as dori sa-mi petrec restul vietii in acest loc”. Si daca in cele mai multe din cazuri acest lucru nu este posibil, ECHIPA J’INFO TOURS vine cu o propunere – VOLUNTOURISMUL.

Ce este VOLUNTURISMUL? Este calatoria care include voluntariat pentru cauze caritabile, cu spatiul de desfasurare in Romania sau in strainate. Rolul J’Info Tours este de a implica turistii in diverse proiecte de acest tip si de a-i initia in astfel de calatorii.

“Cum am ajuns sa creez astfel de vacante? Am intreprins o calatorie intr-o tara africana si intr-una din zile am travesat o zona desertica, oprindu-ne la o cafenea din traseu. La un moment dat, la gardul cafenelei au aparut cativa copii berberi, murdari si tristi, care intindeau manutele in speranta ca vor primi ceva de mancare. M-am apropiat de ei si le-am oferit cateva bomboane de ciocolata. Am asistat stupefiata la o scena ingrozitoare, copiii au inceput sa muste din ciocolata fara sa scoata ambalajul. M-am simtit obligata sa-i invat cum sa mananca ciocolata. Astfel de mici gesturi putem sa facem oricind, chiar gestul de a cumpara artizanat de la localnici este un gest care se inscrie in voluntourism.” a declarat Carmen Pavel, Presedinte J’Info Tours.

Conform statisticilor, cei care se implica in astfel de vacante sunt in special tineri intre 20-39 de ani, cu studii superioare; 40% din americani spun ca s-ar implica in vacante de voluntourism si 13% declara ca au efectuat astfel de vacante; 26% din pensionarii americani declara ca ar intreprinde acest tip de vacante in Europa sau Africa.

Termeni asociati VOLUNTEER TRAVEL; VOLUNTEER VACANTION; VACANTEERISM;

J’Info Tours actioneaza sub deviza “LEAVE THE WORLD A BETTER PLACE; LUMEA SA DEVINA UN LOC MAI BUN.”

Mai multe informatii si detalii despre programele de VOLUNTOURISM pe www.jinfotours.ro

Reclame

Un răspuns la „J’Info Tours lanseaza in premiera pentru Romania VOLUNTOURISMUL

  1. Pingback: Voluntourism in cautarea lui Tepes | Jurnalul Valentinei·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s