Bloggerii si VOLUNTOURISMUL

Pornind de la premiza “Fii un turist constient” J’Info Tours a ales sa colaboreze cu blogerii romani pentru lansarea oficiala a programelor de voluntourism recent implementate de catre tour-operator.

Adrian CiubotaruSabina CornovacClaudia Tocila,Valentina RomanValentin BosiocDavid PripasiYliRaluca Popa si Alexandru Negrea au raspuns invitatiei de a experimenta cu ideea de voluntourism, intr-o calatorie organizata de J’Info Tours la Snagov.

Cei 9 bloggeri au vizitat Manastirea Snagov si zonele limitrofe, au interactionat cu localnicii si au documentat calatoria, in incercarea de a gasi raspunsul la mult disputata – “A fost sau nu a fost inmormantat Vlad Tepes la Snagov?”.

Rezultatele?

In imagini:

In documentarea bloggerilor:

1. Adrian Ciubotaru„Nu i-am găsit – probabil – mormântul lui Vlad Țepeș la Mănăstirea Snagov, dar am găsit – la fel de probabil – cel mai ingenios pescar din lume.” 

2. Sabina Cornovac: „Insa nu cred ca unul dintre noi va poate spune acum ca a dezlegat misterul. Ne-am documentat insa din mai mult de trei surse si eu cred ca unele mistere sunt facute sa ramana asa. Legenda mormantului lui Vlad Tepes o sa ramana o poveste frumoasa si un motiv frumos pentru unii de a face voluntourism.” 

3. Claudia Tocila: „Nici n-aș ști ce să vă recomand mai întâi: să vizitați Mănăstirea Snagovși să-l descoaseți pe călugărul povestitor, să vă culcușiți un weekendîntre locurile ferite de la Casa de Lago sau să încercați să faceți un bine în vacanță localnicilor –  cumpărați-le suvenirurile, ajutați copilașii care vă cer bomboane, donați ceva cauzelor locale acolo unde mergeți în concediu.”

4. Valentina Roman: „Mai departe de atât nu mă pot pronunţa şi cred că toate argumentele merg în 2 tabere. Pe cea a localnicilor de la Snagov am ascultat-o, rămâne să practic voluntourism şi la Comana. Eu cred că aşa este corect.” 

5. Valentin Bosioc: „Una peste alta a fost o iesire simpatica, sunt convins ca iesea si mai bine daca aveam si vreme mai buna. Dar ceea ce promoveaza J’Info Tours s-a rezolvat: important este sa calatoresti, dar atunci cand calatoresti sa faci si un lucru bun, caritabil. Fie ca iti cumperi suveniruri, fie ca ajuti localnicii, fa un lucru minunat atunci cand calatoresti.”

6. David Pripas:„Lăsând toată ambiguitatea la o parte, concluzia de necontestat este că în jurul lui Țepeș va rămâne mereu misterul și legenda unui om care a inspirat frică, atât în viață cât și după moarte. Altfel nu se temeau oamenii să-i pună capul în același loc cu trupul. Și nici nu se făceau atâtea filme (neconforme cu realitatea, ce-i drept.”

7. iYli: „Adevarul? Hmm …” 

 8. Raluca Popa: „Concluzia mea? Voluntourismul este un concept interesant, care nu iti permite sa “legumizezi” in vacanta-standard, ci iti da un task, o tema de facut, de rezolvat. Te intorci de acolo cu sentimentul ca ai indeplinit ceva in folosul comunitatii vizitate. Cu cat pachetele de voluntourism vor fi mai accesibile ca pret si destinatie, mai putin exclusiviste, cu atat lumea va fi mai interesanta. Cata vreme preturile raman accesibile omului de rand, acest tip de turism are sanse reale la publicul activ, tanar si energic, care nu concepe sa agonizeze sub o umbreluta timp de o saptamana, pe o plaja, cu berea intr-o mana si aparatul foto in cealalta.”

9. Alexandru Negrea: 

Pe Twitter #jinfovoluntourism:

Si pe Facebook:

 J’Info Tours multumeste bloggerilor pentru implicarea in acest proiect si interesul pentru vountourism. 

Un răspuns la „Bloggerii si VOLUNTOURISMUL

  1. Pingback: Barcelona pentru Bloggeri! « J'info Tours Blog·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s