Top 10 plaje care iti taie rasuflarea

1. Navagio Beach (Shipwreck Beach), Zakynthos, Grecia

Navagio Beach, una dintre cele mai spectaculoase plaje din lume, este situata in nord-vestul insulei Zakynthos. Cunoscuta si sub denumirea de Shipwreck Beach (Plaja Naufragiatilor) sau Smuggler’s Cove (Golful Piratilor), Navagio si-a capatat faima dupa ce aici a naufragiat un vas. Pana la inceputul anilor ’80 era cunoscuta ca Agios Georgios. In acel an, un vas ce facea contrabanda cu tigari si bautura a fost urmarit de politie si somat sa se predea. Prins intr-o puternica furtuna pe mare, vasul a esuat in golfulet, iar epava lui a ramas captiva pe micuta plaja. Batuta de vanturi si pe jumatate ingropata in nisip, nava a devenit un simbol in timp. E un mister cum au scapat marinarii, dat fiind ca versantii ce inconjoara golful nu pot fi escaladati.

Plaja din Navagio este accesibila doar de pe mare, fie cu ambarcatiuni inchiriate, fie cu vase care fac croaziere zilnice si au opriri de 1-2 ore in golf. Costul unei astfel de croaziere este in jur de 20 de euro. Cele mai multe vase au plecari din Zante Town, Alykes, Agios Nikolaos sau Porto Vromi. In zilele cu mare agitata, golfuletul este inaccesibil. Cele mai bune perioade pentru a vizita golful Navagio sunt dimineata (pentru ca vasele pleaca dupa ora 10.00, poti inchiria o ambarcatiune) sau dupa ora 16.00. Plaja din Navagio este incredibila, cu foarte putin nisip fin si mai mult alcatuita din pietricele, de marimea unui bob de mazare, de culoare alba. Apa este foarte sarata si destul de adanca chiar de la mal.

Pentru a surprinde insa instantanee de neuitat, trebuie sa ajungi deasupra golfului, undeva la 300 de metri, intr-un loc special amenajat pentru turisti. Pentru a ajunge in acest punct, cautati indicatoarele catre Anafonitria si de acolo urmariti marcajele. Privelistea de aici iti taie respiratia si merita efortul.

2. Praia Da Rocha, Portimao, Portugalia

Statiunea Praia da Rocha a fost inaugurata in 1930, cand a fost considerata o statiune eleganta, linistita si exclusivista. 2 km de plaja de nisip, cu formatiuni de roca de diverse forme si marimi ce au dat numele plajei de Praia Da Rocha „Plaja cu stanci”.

3. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Sicilia, Italia

Lampedusa este cea mai mare dintre insulele Pelagie, fiind situata la aproximativ aceeasi distanta de insula Sicilia, Tunisia si Maroc.

Insula Lampedusa are suprafata de 20 km patrati si este asemanatoare unei platforme stancoase aride. Tarmurile sale aurii par sculptate si sunt scaldate de apele de culoare turcoaz ale marii. Roca aurie formeaza „piscine” cu apa mica – un paradis tropical de o frumusete deosebita.

Pe insula se gaseste un… singur oras, cu o atmosfera mai mult africana si al carui bulevard pietonal este aliniat de cafenele si magazine cochete. Restul insulei este nelocuit, insa plajele se afla pe tarmurile sudice ale insulei – Spiaggia dei Conigli(Palja de Iepuri) este una dintre cele mai bune plaje din Europa. In nord puteti admira tarmul stancos, din barca.

4. Playa de ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spaina

Turismul de pe teritoriul insulei Formentera a primit un ajutor nesperat din partea unei companii de bere din Spania si a devenit, din acel moment, imaginea tanarului hipiot in cautare de distractie, mult soare si plaja.

Bineinteles, insula Formentera este cunoscuta ca si destinatie turistica cu mult inainte de reclama din 2009 si fara indoiala exista motive serioase pentru a-ti dori sa o vizitezi: plaje uluitoare, un parc natural cu peste 200 de specii de pasari, facilitati pentru scufundari care rivalizeaza cu cele din Caraibe, refugii rustice si o atmosfera mult mai relaxata decat oricare alta insula din intregul arhipelag al Balearelor. Exista chiar un zvon care spune ca Seychelles are in propria reclama inserate poze cu plajele din Formentera. Zvon sau nu, daca vizitati insula, o sa intelegeti de unde vine asemuirea.

Playa de les Illetas – este un grup de plaje de fapt, una după alta, în mici golfuleţe cu nisip alb şi apa turcoaz, care se întind până în capătul extrem nord al insulei, care apoi se continuă cu Espalmador. Aici are loc cu adevărat materializarea conceptului de hippie chic, căci coexistă frumos brand-uri precum Havaianas şi Pershing.

5. Egremni Beach, Lefkada, Insulele Ionice, Grecia

Insula Lefkada este o destinatie de vacanta magnifica pentru cei care doresc sa-si petreaca zilele la soare si in ape de smarald, sau practicand sporturi acvatice. Plajele din Lefkada sunt printre cele mai bune din lume, intinse si curate, cu ape limpezi si ademenitoare. Daca doriti sa vizitati insula, exista multe atractii turistice pe care trebuie sa le bifati, inclusiv castele, biserici, muzee, si sate traditionale.

Plaje Eggremnisi este rafinata, cu ape turcoaz si dune de nisip alb. La fel de frumoase sunt plajele Agios Nikitas Lefkada, Megali Petra, şi Pefkoulia.

6. Tropea Beach, Tropea, Italia

Tropea este un orasel in Vibo Valentia, provincia Calabria. Tropea este bine cunoscut pentru plajele sale cu nisip alb si apa turcoaz la culoare. Tropea dateaza din secolul 17, cu strazi înguste pietruite, cafenele fermecatoare si o varietate mare de suveniruri şi magazine. Ai sansa sa te relaxezi la una dintre cafenele pe seara, cu un pahar de cappuccino spumos in mana si sa urmaresti italienii cum se bucura de plimbarea de seara.

7. Elafonissi Beach, Creta, Grecia

Insula Elafonsissi si plajele din impreujurimi se numara printre cele mai frumoase destinatii din Creta, si sunt situate la aproximativ 75 de km de orsul Chania. Apele cristaline ale Plajei Elafonissi sunt turcoaz la culoare si calde, drept pentru care atrag atat pe cei pasionati de inot sau surfing, cat si pescarii amatori. In unele zone, nisipul capata nuante de roz coral, oferind astfel o nota inedita peisajului. Pe plaja, va puteti bucura de toate facilitatile necesare precum si de cafenele, restaurante. Intreaga zona este protejata de conventia “Natura 2000” si gazduieste numeroase specii de pasari rare. Flora este deosebit de frumoasa si variata de asemenea, in functie de sezon.

8.Blue Lagoon, Oludeniz, Turcia

Olu Deniz este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Turcia. O laguna turcoaz de un albastru calm, format de o banda curba alba de nisip, care ajunge departe pe mare. Este cu adevarat o zona protejata de o frumusete naturala remarcabila, iar evolutiile inestetice artificial sunt tabu aici. Locatia este ideala de vacanta, daca ce doriti sa faceti este sa va relaxati si sa va bucurati de soare, intr-un zona cu privelisti spectaculoase, decupata parca din revistele de specialitate. Si inca un pont, pentru amatorii de sporturi extreme: Oludeniz este unul dintre cele mai bune locuri pentru parapanta din intreaga lume.

9.Playa de ses Illetes, Insulele Cies, Spania

Insulele Cies sunt situate in provincia Pontevedra (Galicia, Spania) si sunt accesibile cu barca, prin porturile de la Vigo, Cangas şi Bayonne. Arhipeleagul este alcatuit din 3 insule, Monteagudo, do Faro, si Saint Martin. Terenul este muntos, cu stanci verticale de 100 m pe partea de vest, si numeroase pesteri formate prin eroziune, de mare si vant. Partea de Est este mai putin abrupta, acoperita de paduri si tufisuri si protejate de vanturile Atlanticului, care sa permita formarea plajelor si a dunelor .

Insulele Cies sunt zone naturale aproape netransformate de activitatea umana. Cea mai mare colonie de pescarusi din lume se afla aici, si este totodata, specia dominanta a arealului.

10. Zlatni Rat Beach, Brac, Croatia

Zlatni Rat este o plaja ingusta cu pietris alb pe un promontoriu aproape de Bol , situat la 2 km vest de portul de pe coasta de sud a insulei. Apa limpede si oarecum rece o face o destinatie ideala pentru windsurf.

Plaja este marginita de o padure de pin, in care se pot gasi ramasite ale unui sat roman “villa rustica” iar promontoriu este protejat, considerat fenoment geomorphologic de interes stiintific.

Este locul perfect pentru soare, apa, doritori de jocuri sportive si de familii cu copii mici care doresc sa joace in mare.

Un răspuns la „Top 10 plaje care iti taie rasuflarea

  1. Pingback: Top 10 plaje care iti taie rasuflarea | R.R·

Lasă un comentariu