Voluntourism Vezuvian

„Vezuviul este un vulcan exploziv situat la aproximativ 10 km est de orasul Napoli, in parcul national omonim din regiunea Campania, Italia. Inaltimea actuală a conului principal este de 1281 m iar cea a conului secundar (Monte Somma) este de 1149 m” conform Wikipedia. Legenda Vezuviului ne este mai mult decat cunoscuta din manualele de istorie.

Voluntourismul este calatoria care include voluntariat pentru si prin cauze caritabile, cu spatiul de desfasurare in Romania sau in strainate, acte de caritate pe care sufletul ni le dicteaza acolo unde frumusetea locului sau puritatea localnicilor ne coplesesc.

Continuam campania de promovare a conceptului de voluntourism, concept lansat de J’Info Tours in Romania in mai 2012, cu o premiera la si pentru Muzeul National de Geologie. Doamna Carmen Pavel, Presedinte J’Info Tours, a donat muzeului o colectie de roci minerale aduse dintr-o calatorie intreprinsa recent la Vezuviu. Donatia a constituit o premiera pentru Muzeulului National de Geologie, care nu avea in colectia sa roci din zona Vezuviu.

Conform celor declarate de Dr. Stanila Iamandei, Sef Sectie Instalatii de Interes National, Muzeul National de Geologie nu poate expune publicului decat esantioane achizitionate sau donate. In conditiile actuale donatiile sunt singura sursa de imbunatatire a colectiei unui muzeu precum Muzeul National de Geologie.

Donatia Doamnei Carmen Pavel, catre unul dintre cele mai importante muzee din Romania, se inscrie astfel in lista actelor caritabile, pe care orice turist le poate initia sub tutela voluntourismului.

„Incercam sa educam turistii sa intreprinda astfel de actiuni de voluntourism, favorabile si lor dar mai ales partilor precum muzeele din Romania, si nu numai” a declarat doamna Carmen Pavel.

Interactiunea cu localnicii la nivel cultural sau artistic, achizitionarea produselor artizanale direct de la bastinasi si nu din aeroport, promovarea obiectivelor turistice si a obiceiurilor zonei in care este efectuata calatoria, sunt doar cateva forme de voluntourism.

Mai multe despre voluntourism -> jinfotours.wordpress.com/tag/voluntourism si www.youtube.com/jinfotours


2 răspunsuri la „Voluntourism Vezuvian

  1. Pingback: Voluntourism Vezuvian | R.R·

  2. Pingback: Voluntourism Vezuvian | R.R·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s