Wall – Street „Criza inca se simte puternic in turism. Sunt si parti bune”

„Anul 2012 a fost un an destul de bun, similar cu cel anterior. Dupa patru ani, criza inca se simte in Romania si in turismul romanesc”, a declarat Carmen Pavel.

Potrivit acesteia, in 2012, in medie, bugetul unei de vacanta a unei familii cu trei membri s-a ridicat la 700-800 euro in cazul celor care au ales o vacanta in strainate si ceva mai putin la cei care au ramas in Romania.

„5.800 de romani au plecat prin agentia noastra in sezonul cald in afara tarii. Pentru ca bugetul se invarte in jurul a 700-800 euro de familie principalele destinatii au fost Bulgaria si Turcia, unde romanii pot merge cu transport propriu si aleg, in general, hoteluri de trei sau patru stele, cu regim all inclusive”, a explicat Pavel.

De asemenea, romanii au preferat in 2012 circuitele in diferite zone ale Europei, precum Italia, Spania, Anglia, Franta sau Austria.

Agentia de turism J`Info Tours a adus anul acesta in jur de 1.200 de turisti straini in Romania, cifra deloc imbucuratoare pentru Carmen Pavel.

„Este foarte putin. Interes exista, insa din pacate turistii se orienteaza foarte greu la noi in tara. Obtin cu greu informatii despre multe zone din tara. De exemplu, biroul de turism din Brasov nu are brosuri de informare, iar in weekend este inchis”, spune ea.

Cei care vin totusi in Romania aleg pe langa litoral si Valea Prahovei satele din Maramures si Bucovin si merg la pensiuni la care platesc intre 400 si 800 de lei pentru sapte nopti de cazare cu demipensiune.

Citeste mai departe -> www.wall-street.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s