Record istoric: un miliard de turiști în 2012

Pe 13 decembrie 2013, o zi deloc cu ghinion pentru preafericitul turist cu numărul 1 miliard, industria mondială de turism a înregistrat un record istoric, conform UNWTO – World Tourism Organization – Organizația Mondială de Turism. 

1 miliard de turiști au călătorit Planeta noastră în 2012 înregistrând astfel un record istoric, sperăm fără nicio legătură cu sfârșitul prevestit pe 21 decembrie 2012.  Criza economică mondială se pare că nu a avut niciun efect negativ asupra turismului.

Conform statisticilor, 1 din 12 slujbe vine la nivel mondial din industria turismului, 53 % din cei 1 miliard de turiști au fost europeni, 22% asiatici, 17% americani, 4% din Orientul Mijlociu și doar 3% din Africa. Europa a fost cea mai vizitată zona de pe Pământ în 2012. 

51 % dintre turiști au călătorit din plăcere în 2012, 27% pentru a vizita rude sau prieteni, 15& au călătorit în scop de afaceri.

Pentru a sărbători acest record, UNWTO a lansat campania One Billion Tourists: One Billion Opportunities al cărei scop este de a promova turismul responsabil și voluntourism.

 “Imaginați-vă diferența pe care o poate face un turist printr-o simplă acțiune. Imaginați-vă apoi acea simplă acțiune multiplicată de 1 miliard de ori. De aici vine puterea celor 1 miliard de turiști.” a declarat Taleb Rifai, Secretarul General UNWTO.

UNWTO estimează că numărul de turiști va crește la nivel mondial cu o medie de 43 de milioane pe an până în 2030, când se va ajunge la 1,8 miliarde de călătorii internaționale.

Despre voluntorism și premiera lui în România prin J’Info Tours poți citi în categoria dedicata pe acest blog. 

Turistul “un miliard”

Sursa – www.wanderlust.co.uk / www.1billiontourists.unwto.org

Un răspuns la „Record istoric: un miliard de turiști în 2012

  1. Pingback: 1 miliard de turiști în 2012 | R.R·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s