J’Info Tours deschide noi destinaţii în 2013: MYANMAR este doar una dintre ele

Să faci Revelionul în Myanmar este cel mai frumos cadou la care poți visa. Myanmar, numită și Burma/Birmania este o destinație care merita trăită chiar dacă este, din păcate, puțin sau deloc cunoscută la noi. În momentul în care am anunțat că este destinația mea de vacantă pentru Revelion 2012/13 a stârnit multe reacții de genul „nu ți-e frica să mergi acolo?” sau „nu mi-aş dori să o vizitez”.

Este o țară care acum începe să cunoască gustul democrației. Mai precis din 2010. Budiști în proporție de 85%, locuitorii au în suflet puritatea credinței simple dar și multe superstiții, care îi fac să-și adâncească credința în spirite. Monumentele dedicate lui Buda, templele, pagodele sau mănăstirile se întrec în decorațiuni și mărimi. În Yangoon am văzut o pagodă care avea în vârf o coroana de aur de 500 kg, decorată cu diamante care aveau în total 675 de carate, un templu dedicat celui mai mare Buda culcat.

În Bago am vizitat un templu al șarpelui boa. Chiar aveau acolo un astfel de șarpe pe care îl îngrijeau și îl binecuvântau de câteva ori pe zi. În Mandalay o localitate foarte apropiată de granița cu China, într-o pagodă bine păzită, credincioșii îl decorează zilnic pe Buda cu kilograme de foite de aur iar în oraș exista fabrici care produc aceste foite. Servicii de excepție, vizite spectaculoase, pagode, palate, Buda de Aur, mătăsuri, mâncare rafinată, sunt numai câteva din detaliile impresiilor din călătoria mea în Myanmar, pe care vi le voi povesti la început de an. Urmează povestiri incredibile dintr-o lume de poveste…

LA MULTI ANI!

Carmen Pavel. Ianuarie. 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s