10 lifturi atipice

Liftul Santa Justa, Portugalia. Cunoscut sub numele de Elevador de Santa Justa or do Carmo, Santa Justa este liftul care conecteaza strazile din centrul Lisabonei cu Piata Carmo. Dat in folosinta in 1907, liftul urca pana la 45 m si este decorat in stilul neogotic. Una dintre principalele atractii ale Lisabonei, liftul Santa Justa ofera privelisti splendide spre Castelul Lisabona, Piata Rossio si cartierul Baixa.
Arcada Gateway, SUA. Cea mai impresionanta atractie din Missouri este Arcada Gateway. Pentru a ajunge in varful arcadei, pasagerii intra intr-un compartiment in forma de ou, cu 5 locuri. Calatoria dureaza 4 minute pana in varf si 3 minute pana jos.

 

Liftul Hammetschwand, Elvetia. Hammetschwand este cel mai mare lift exterior din Europa. Liftul conecteaza o poteca din roci cu platoul Burgenstock, oferind o imagine spectaculoasa asupra Lacului Lucerne. Cabina are o capacitate de 8 pasageri si urca 153 m in mai putin de 1 minut. Viteza cu care urca liftul Hammetschwand este 2.7 m pe secunda. 


Liftul Lacerda, Brazilia. Liftul Lacerda conecteaza partea veche a orasului Salvador cu cea noua, in 38 secunde. In fiecare zi, liftul transporta peste 30.000 oameni, la o inaltime de 72 m.


Taipei 101, Taiwan. Cel mai rapid lift din lume se afla in cladirea Taipei 101 din Taiwan. Cu 87 unitati, lifturile urca cele 101 etaje rapid.


Liftul Bailong, China. Liftul Bailong este instalat pe culmile muntilor Zhangjiajie din China si urca pana la 326 m. De-a lungul anilor, liftul Bailong a doborat 3 recorduri mondiale: cel mai rapid lift exterior, cel mai inalt lift cu vederi si cel mai rapid lift cu cea mai mare incarcatura de pasageri.


Liftul muzeului Luvru, Franta. Turistii care vor sa admire muzeul Luvru de la inaltime pot opta pentru liftul elegant. Acesta se afla in mijlocul unei scari in forma de spirala.


Liftul turnului Eiffel, Franta. Turnul Eiffel are 2 lifturi care urca si coboara la intervale regulate. Pentru a evita coada de la casa de bilete, va recomandam sa va rezervati biletele pe internet. 


Liftul hotelului Luxor, SUA. Hotelul Luxor din Las Vegas este construit sub forma unei piramide. In interiorul hotelului se afla un lift care este inclinat la 39 grade.


Liftul primariei Oregon, SUA. Liftul primariei Oregon este singurul lift exterior din SUA si face legatura intre 2 cartiere din Oregon. Calatoria dureaza putin peste 1 minut, iar puntea de la nivelul superior permite vizitatorilor sa admire Cascada Willamette, podurile Oregon si Abernethy.


Sursa articol – infoturism.ro

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s