Maroc, tara cu 1001 de posibilitati

Va era dor de aerul Africii? De culorile  si dansurile africane? Sa inceram sa cunoastem o mica parte din lumea lor si cu siguranta vom vedea viata in alte lumini.

Casablanca, celebru datorita filmului omonim cu Humphrey Bogart si Ingrid Bergman, este unul dintre cele mai mari orase din Africa  reprezentand o tinta predilecta pentru turistii aflati in cautare de relaxare. Capitala economica a Marocului, cel mai modern si liberal oras al tarii, ofera numeroase posibilitaţi de distracţie, de la plajele largi care marginesc Atlanticul pana la viata de noapte.

Casablanca este o metropola moderna situata pe tarmul oceanului Atlantic, cu o activitate economica intensa. Majoritatea cladirilor din centrul orasului au fost construite in timpul dominatiei franceze, in perioada 1912 – 1930, dar par mult mai vechi reflectand un stil arhitectonic unic care se regaseste numai in Casablanca. Pentru a admira atmosfera unica a orasului, vizitati bulevardul Mohammed V, Piaţa Mohammed V si imprejurimile.

Posibilitatile de shopping in Casablanca sunt foarte variate, mergand de la bazaruri traditionale pana la boutique-uri elegante. De asemenea, foarte cautate de turisti sunt si baile turcesti, denumite de localnici hammams.

casablanca

Fez, printre cele mai romantice destinatii ale lumii.

Cunoscut ca si “perla lumii arabe”,  Fez se remarca prin arhitectura veche si faptul ca este cel mai vechi oras islamic din lume. Ca sa fim mai exacti, prima atestare documentara a localitatii soseste inca din anul 809. Daca ajungi in Fez alaturi de persoana pe care o iubesti, trebuie sa cunosti ca orasul pe care urmeaza sa i-l prezinti este impartit in trei “sectoare” dupa criteriul vechimii: orasul nou, construit la inceputul secolului XX,  orasul medieval (sec. XIII), si orasul vechi, cu prima atestare in veacul al IX-lea. Partea mai moderna este cunoscuta sub numele Ville Nouvelle, si poarta vizibil pecetea culturii franceze.

Fez

Meknes este un oras in nordul Marocului. Acesta este numit dupa un trib berber, care a fost cunoscut sub numele de Miknasa (nume berber materna: Imeknasen) in sursele medievale din Africa de Nord. Meknes este un oras imperial, cu o multime de monumente istorice si a siturilor naturale. Orasul este situat in apropiere de Muntii Atlas.

Royal_Palace,_Meknes

Imagineaza-ti un oras alb ridicandu-se maiestos la gurile estuarului unui rau, un oras a carui istorie vine din antichitate, ale carui frumuseti au fost imbogatite de-a lungul secolelor, orasul ales sa fie capitala Imperiului Almohad, in secolul al XII-lea, actualmente capitala Marocului… acesta este Rabat, orasul imperial. Intrarea in Rabat este strajuita de cinci porti decorate cu arce gigante, basoreliefuri reprezentand ghirlande si arabescuri florale, dintre care cea mai rafinata este Bab al Rouah (Poarta Vanturilor). Mechouar, fortareata ce adaposteste Palatul Regal, Kasbahul Oudaya, Necropola Chellah, splendidul Mausoleu Mohamed al V-lea si Turnul Hassan sunt doar cateva dintre obiectivele importante din Rabat.

Rabat-Maroc

Acestea fiind spuse, speram ca v-am deschis apetitul pentru o vacanta in Maroc si nu ne ramane decat sa va uram “Calatorie placuta!”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s