Copenhaga, orasul copiilor

Cu Tivoli, parcul de distractii cel mai feeric al lumii, cu, privelisti vazute din barca de pe canal, plaje, biciclete care se imprumuta, meniuri pentru copii in restaurante si cu muzee cu sectii doar pentru cei mici, Copenhaga este un oras perfect pentru familii. Adauga castelele de basm si povestile lui Hans Christian Andersen si ai pachetul ideal pentru o vacanta superba.

In fiecare vara, plaja se trezeste la viata in jurul portului; apa orasului e suficient de curata ca sa inoti in ea, iar adolescentii se pot distra intr-o calatorie ghidata cu caiacul, care ajunge in „orasul liber” Christianshavn.

Daca ploua, Muzeul Experimentarium transforma stiinta in amuzament (chiar si pentru adulti), iar Vandkulturhuset are piscine si izvoare termale excelente. Muzeul de Arta Moderna Louisiana are o aripa pentru copii , Muzeul National are o cabina de proba, Institutul de Film Danez ruleaza filme pentru copii, iar cei sub patru ani mananca gratuit la cafeneaua acestuia. Planetarium Tycho Brahe trebuie vizitat: are cel mai  mare ecran digital 3D din lume, iar prezentarile cerului nocturn sunt uimitoare.

Atractia principala este Tivoli, cu mai multe oferte decat  poti cuprinde intr-o zi: de la carusele simple, pana la imensul Demon, coborarea din Turnul de Aur, zburatorul in stele si multe atractii specifice unui astfel de parc. Are si un lac, o nava de pirati parasita, cinematografe, scene de concert, restaurante, cafenele, un acvariu nou si gradini minunate.
Noaptea, 100 000 de luminite (nu exista neoane) transforma locul intr-un taram fermecat. Tivoli readuce tuturor copilaria si se afla chiar in centrul orasului.

Acest oras magic, cu strazi medievale pietruite, cartiere moderne si traditionale si piete verzi, incadrate de cafenele, este si un important centru cultural, cu galerii de arta si muzee spectaculoase. Pietonala Stroget, cu aleile ei laterale pline de comori, este un paradis al cumparaturilor. Inconjurate de parcuri si gradini, cladirile istorice si palatele regale convietuiesc alaturi de o arhitectura moderna si dinamica: vezi Diamantul negru, adaos arhitectonic indraznet la Bibilioteca Regala, de secol XVII. Reprezinta un exemplu perfect de complementaritate intre vechi si nou.
Iulie este sezon de varf , cand are loc Festivalul International de Jazz : zece zile de concerte gratuite in aer liber si parade in tot orasul. Festivalul Sculpturilor in Nisip la plaja Amager are loc tot in iulie.

Principalele obiective din Copenhaga se pot vedea in trei zile , dar ca sa simti cu adevarat orasul ai nevoie de cinci.experimentarium-vil-vre-strre--

copenhaga_2 copenhaga-1tivoli-copenhagen   tycho-brahes-planetarium

Un răspuns la „Copenhaga, orasul copiilor

  1. Pingback: Copenhaga, orasul copiilor | Destinatii turistice·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s