Opt zile de delicii africane

Una dintre cele mai frumoase destinatii ale Africii, Mozambic este inca nedescoperit de turisti, ceea ce-i sporeste farmecul.  Ai nevoie de cel putin sapte – opt zile ca sa simti gustul acestei tari si sa te relaxezi pe insule.  August ofera vremea minunata si conditii pentru scufundari in apele paradisiace ale Oceanului Indian.

–> Soseste la Maputo si odihneste-te la hotel, apoi urca intr-o laranjinha, un tuk –tuk vopsit in rosu si galben, intretinut impecabil, cu care te plimbi prin oras. Orasul e minunat pentru cumparaturi de suvenire; piata din fata hotelului Polana este locul perfect sa incepi, dar trebuie sa  te targuiesti bine. Apoi, afunda-te in atmosfera vioaie a unei terase .

–> Viziteaza Muzeul National de Arta, Nucleo de Arte sau atelierul faimosului artist Malangatana, in cartierele periferice. Inchiriaza o masina habana traditionala pentru un tur cu ghid seara prin oras si admira faimoasa viata de noapte din Maputo.

–> Pleaca devreme la aeroport ca sa prinzi o legatura spre arhipelagul Bazaruto, unde poate ai sansa sa vezi un dugong ( un mamifer marin mare). Sau zboara la  nord spre Pemba, de unde poti continua spre arhipelagul Quirimbas, format din 32 de insule uimitoare de corali. O alternative mai ieftina este sa te cazezi in Pemba si sa faci excursii scurte in insule.

–> Relaxeaza-te in insule, fa scufundari, plimba-te pe plaja, bronzeaza-te sau stai in hamac; noaptea, ia o cina romantica pe plaja. Savureaza fructele de mare proaspete si bucura-te de linistea izolarii.

–> Ia avionul spre insula Mozambic. La apus, plimba-te in nord-estul insulei, cand peretii masivi ai fortului Sao Sebastiao si palatal restaurant al guvernatorului sunt scaldate in lumina. La rasarit, mergi in partea de sud-vest a insulei, cand plaja se umple de pescari care-si repara plasele. Exploreaza vechiul oras Makuti, apoi intoarce-te pe tarm.

Sfaturi practice :

  1. Cele mai multe pensiuni au deaspura paturilor panze impotriva tantarilor. Dormi sub ele.
  2. Daca poti, ia-ti un card Visa; de obicei, este singurul card acceptat la bancomate.
  3. Personalul hotelurilor vorbeste de obicei engleza, dar cateva fraze in portugheza(limba oficiala) sunt bine–venite.
  4. Nu purta haine sumare in afara plajei; in oras e mai bine sa incerci sa te acoperi.
  5. Mozambicul e mare, asa ca daca timpul tau e limitat, mergi ori spre sud, ori spre nord, nu peste tot .
    mozambic 1mozambic 2mozambic 3cina pe plaja
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s