Malia, amestec de antic si modern

Malia este o statiune frematand de viata – un loc minunat pentru cei cu inima tanara. In plus, tot aici se afla si unul dintre cele mai evocatoare si mai putin vizitate situri minoice, in care se afla ruinele unui palat. Este si unul dintre cele mai bune locuri de pe coasta Cretei din care sa observi pasarile migratoare primavara si toamna.

Fauna din timpul verii se poate observa in centrul orasului, unde te poti delecta cu muzica in baruri si discoteci pana la orele diminetii. In timpul zilei, fabuloasa si prelunga plaja cu nisip de aici este locul perfect pentru adoratorii soarelui, dar se aglomereaza foarte tare. In timp ce pe plaja principala trebuie sa cauti din greu un loc liber, in apropiere de situl minoic se alfa o alta plaja excelenta, care este adesea goala din cauza ca sunt foarte putini cei dispusi sa faca plimbare de 3 km pana la ea. Arheologii francezi lucreaza la sit de ceva vreme, dar vizitatorii se pot plimba prin mare parte a acestuia. Au fost montate inclusiv panouri informative, care te ajuta sa intelegi ce anume vezi in jurul tau. Mai exista un sit mortuar, denumit Chrysolakkos.
Comorile descoperite in aceste morminte sunt pastrate in Muzeul Arheologic din Heraklion. Principala zona pe care trebuie sa o vezi este cea a fostului palat, construit in 1900 i. Hr., distrus in 1700 i.Hr., reconstruit, apoi distrus din nou in jurul anului 1450 i.Hr. in timpul cataclismicei distrugeri a civilizatiei minoice din Creta.  Curtea centrala constituie punctul focal, din care sa incerci sa intelegi cladirile somptuoase care te-ar fi inconjurat din toate partile. Ruinele unor zone de depozitare  si a unor puturi, dar si ale unei uriase cladiri administrative indica faptul ca palatul era la fel de populat si de plin de provizii ca orice mare oras modern.

Grecii si marea

Din cele mai vechi timpuri, grecii au fost una dintre cele mai mari si mai desavarsite natiuni maritime ale lumii. Avand aprox. 2.000 de insule si 13.676 km de coasta, asa este si normal sa fie. Nu este de mirare faptul ca aici au aparut si marile dinastii de armatori. Asa ca, daca mergi in Grecia pentru a naviga, inseamna ca ai ales cel mai potrivit loc din lume pentru aceasta activitate. Cat timp vei ramane pe-aici, ocazii de a-ti incerca mana la carma se vor gasi din belsug.

Ruins at Malia Palace malia 2 malia

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s