Cambodgia

 

Cambodgia

 

Ati facut vreodata o plimbare in Asia de Sud Est? O mica incursiune in lumea asiatica din Cambodgia, obiective turitice ale celor mai importante zone de interes turistic” Phnom Penh, Siem Reap cu templele sale, Lacul Ton Le Sap….

 

 PHNOM PENH

Phnom Penh este capital Cambodgia port pe fluvial Mekong, la confluența cu Tonle Sap.phnom penh

Punctul de confluenta al raului Sap si fluviului Mekong se afla in Phnom Penh, unde cursul de apa se divide din nou, in Bassac si Mekong (fluviu care curge dinspre Vietnam spre Marea Chinei de Sud). Chiar daca Cambodgia dispune de o zona de coasta la Golful Thailandei, tarmul este separat de campia centrala printr-un lant montan. Transportul de legatura, feroviar si rutier, dintre partea centrala si porturile din zona de coasta, este disponbil doar din anii 1950

Obiective turistice:  promenada, impanzit de baruri cu aspect international, cu restaurante deschise in vilele coloniale datand din secolul al XIX-lea. Vizita la Toul Tompong Market, ,,piata ruseasca” este o experienta inedita: tarabe joase din lemn, o aglomeratie de marfuri si cea mai mare bariera, limba vorbita, deoarece khmerii nu stiSiem-Reap-to-Saigon12u nici o limba straina. Muzeul National, care conţine peste 5000 de obiecte de arta, a fost construit de francezi in anul 1917 si adaposteste o serie intreaga de artefacte.  Daun Wat Phnom Penh, construita de catre doamna Daun Penh în 1372 pe un mic deal. Wat Phnom ramane cel mai inalt deal artificial din Phnom Penh si un cautat centru de agrement. Cina si cazare Phnom Penh.

Lacul Ton Le Sap – cel mai mare lac de apa dulce din Asia de Sud – Est, ce se varsa in fluviul Mekong, in dreptul capitalei Phnom Penh. Tonle sap este lac curgator, care-si scimba directia de curs de doua ori pe an.

SIEM REAP

Obiective turistice:  Cradle of Angcor Civilization, temple antice, construite intre secolele IX – XIII, fiind vechea capitala a Imperiului Khmer. Se pot face plimbari cu barca pe raurile Tonle Sap, spre satul Khneas Chong si ,,Lacul Mare” din Cambodgia si cel mai mare din Asia, pentru a admira biodiversitatea care il transforma intr-o minune ecologica a lumii. Vizita la mesterii artizani din Angkor – Ecoles Chantiers si cumparaturi la Old Market & Colonial

TEMPLELE DIN ANGKOR

Angkor Thom, cu celebrul Templu Bayon, compus din 54 de turnuri gotice decorate cu 216 fete zambitoare templuAvalokitesvara.

Templu Baphuon – o reprezentare piramidala a muntelui sacru Meru. Templul Baphuon, din nord-vestul Cambodgiei, descris drept cel mai mare puzzle din lume, datează din secolul XI şi a fost aproape de a se prăbuşi, în anii 1950, iar arheologii francezi au fost nevoiţi să îl demoleze, după care au consolidat fundaţia şi l-au reconstruit.

Angkor Wat – una dintre cele mai mari si mai sacre cladiri din lume. Angkor Wat combină două planuri de bază ale arhitecturii templului Khmer: muntele templului si mai tarziu templul.

Templul Phnom Bakheng, primul templu din regiunea Angkor, datand din primele decenii ale secolului al IX-lea este inconjurat de 108 de turnuri.

Templele Bakong, Prah Ko si Prei Monli din Roluos, la sud de complexul Angkor, sunt asezate in asa fel incat oglindesc constelatia Corona Borealis. Templul Ta Prohm este templul inghitit de jungla al lui Jayarman VII .tonle-sap

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s