Expeditie in America de Sud

Foarte multi gasesc America de Sud ca fiind o destinatie foarte exotica. Este bine de stiut cateva din caracteristicile acestei zone printre care si faptul ca a fost gasita de catre Cristofor Columb, fiind plecat de altfel intr-o expeditie in gaCaracassirea Indiei. De aici si denumirea bastinasilor ca fiind indieni-momentan avand denumirea de indigeni, indieni bastinasi sau in textele literaturii de aventura pieile rosii.

America de Sud, al patrulea dintre cele mai mari continente ale lumii. Este partea de sud a Continentului America, menționată ca Lumea Noua, din emisfera vestica sau pur și simplu cele două Americi. Continentul este compact și are  aproximativ forma triunghiulara, fiind larg în partea de nord și se îngustează până la un punct-Capul Horn, Chile, în partea de sud.

America de Sud este delimitată de Marea Caraibelor la nord-vest și nord, la Oceanul Atlantic la nord-est, est, și sud-est, și Oceanul Pacific la vest. În nord-vest, este unit cu America de Nord prin Istmul Panama, un pod de pamant îngustat la aproximativ 80 km. Drake Passage, la sud de Capul Horn, separă America de Sud de Antarctica.

Acest continent are relativ puține insule  cu excepția sudului.  Acestea includ arhipelagurile glaciale din Argentina și Chilelima. Insulele Falkland (Malvine) se afla in sud est-ul Argentinei. La nord, Indiile de Vest se întind de la Trinidad pana la Florida, dar aceste insule, de obicei, sunt asociate cu America de Nord. Restul de insule, cele mai multe sunt mici- insule oceanice din largul coastelor Americii de Sud, inclusiv Insulele Galapagos si Ecuador din Oceanul Pacific.

America de Sud are o suprafață totală de aproximativ 6,878,000 mile pătrate (17.814 milioane km pătrați), sau aproximativ o optime din suprafața de teren a Pământului. Ca intindere de la nord la sud este de aproximativ 4700 mile, de la punctul Gallinas, Colom, la Capul Horn,. În timp ce intinderea de la est la vest este de aproximativ 3.300 de kilometri, de la Cape Branco, Braz, la punctul Parinas, Peru.. La o inaltime de 6959 metri deasupra nivelului mării, Muntele Aconcagua-Argentina, în apropiere de granița cu Chile, este nu numai cel mai inalt punct de pe continent, dar, are cea mai mare altitudine din emisfera vestica. Peninsula Valdés, pe coasta de sud-est de Argentina, include cel mai sao paolojos punct, la 40 metri  sub nivelul mării. Partea de coasta insa este extrem de mica – doar 15,800 mile în lungime.

Locuitorii originali ai Americii de Sud, se crede că audescendenti din aceleași popoare asiatice care au migrat în America de Nord din Siberia în timpul celei mai recente ere glaciare. Cu toate acestea, puține dintre aceste popoare, au supraviețuit migratiei europenilor, după anul 1500.

Unele părți ale continentului sunt acum industrializate, cu orase moderne, dar oamenii din zonele rurale încă mai urmează un mod de viață agricol.

Dintre tarile acestui continent fac parte: Argentina, Brazilia, Venezuela, Mexic care detin unele dintre cele mai mari orase ale continentulu: Buenos Aires, Caracas, Lima, Rio De Janeiro,  Sao Paulo, Mexico City.

rio de janeiro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s