Palenque – Mexic

chiapanecas

Palenque

Obiective turistice: zona arheologica din Palenque ,situl orasului antic Lakam Ha, cu numeroase constructii, dintre care cele mai importante sunt: Templul Inscriptiilor (piramida cu opt terase), Templul Soarelui, Templul Craniilor, Templul Crucii, Templul Regelui, cascade: Agua Azul si Misol-Ha.

Palenque este una dintre principalele orașe care au rămas de la cultura maya, ea se află azi în statul federal mexican Chiapas și este declarat în anul 1987 patrimoniu mondial UNESCO. Lângă ruinele orașului vechi se află așezarea Palenque, se presupune că numele așezării ar fi fost împrumutat de la orașul maya.

Chiapas (populație), denumiți și Chiapaneca (sau uneori doar Chiapa), populație nativă mezo-americchiapasană care a cucerit în jurul anului 800 e.n. orașe ale populațiilor Zoque și Maya.

Chiapas (stat Mexic), una din cele 31 de entități federale care alcătuiesc Estados Unitos Mexicanos, o republică federală.

Palenque se află în statul Chiapas, deasupra cursului lui Rio Usumacinta. Orașul este așezat pe o terasă înaltă în regiunea deluroasă și de podiș din Chiapas. Prin regiunea săpăturilor arheologice curg pâraie numeroase. Până în prezent se consideră că numai 5 % din ruine sunt descoperite prin săpături, restul este acoperit de junglă.

Rio Usumacinta este un fluviu cu o lungime de 560 de km situat în America Centrală. El curge pe teritoriul Mexicului de sud-est și al Guatemalei de nord-vest. Usumacinta este fluviul cu debitul cel mai mare din America Centrală.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s