Dubai

dubai 1

Dubai

este unul din cele șapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite (EAU) și totodată cel mai populat stat component. Este situat pe malul sudic al Golfului Persic, în Peninsula Arabică, aflându-se pe locul secund în ceea ce prcanalul dhowivește teritoriul (după Abu Dhabi).  Dubai și Abu Dhabi sunt singurele entități federative cu drept de veto în cazul chestiunilor critice de importanță națională din cadrul legislaturii naționale.

Tur panoramic de oras Dubai
Mic dejun. Optional – tur panoramic de oras Dubai, vizita care ne ofera o imagine de ansamblu a acestui oras fascinant, traditional si modern in acelasi timp. Se viziteaza Moscheea Jumeriah, World Trade Center – Turnurile Emiratelor, cele mai inalte cladiri din Orientul Mijlociu si Europa, Golful Dubai si Muzeul din Dubai, precum si cea mai veche parte a orasului – Bastakia, unde inca mai pot fi admirate vechile case ale negustorilor bogati. Se continua vizita cu Muzeul din Fortul Al Fahidi, vechi de peste 2 secole. Nu va fi ratata ocazia de a petrece putin timp in piata materialelor textile sau de a face o plimbare pe canal, cu “abra”, spre bazarurile de condimente si de aur. Cazare

Obiective turistice: croaziera cu cina: canalul Dubai – acest drum istoric pe apa – este cel care a inburjtretinut viata in vibrantul oras Dubai. Bucurati-va de o croaziera, pe inserate, intr-o barca traditionala – Dhow – si, in tot acest timp, veti fi martorii dezvoltarii la scara impresionanta a Dubaiului. Veti fi spectatori ai arhitecturii traditionale si regionale, ai caselor cu turnuri de vant aflate la gura Golfului (zona istorica). Pe masura ce inaintati, veti vedea ca arhitectura de ultima ora, cea moderna, reprezentata de cladiri distinct si remarcabil iluminate,   (zona moderna), va va taia respiratia. Finalul acestei croaziere nu poate sa fie altfel decat unul somptuos, deoarece turul se va incheia cu o cina bufet in stil international si oriental. Totul va fi pe muzica araba, care va va reaminti unde va aflati.

Sharjah & Ajman
Mic dejun. Optional vizita Sharjah si Ajman. Ca sa intelegeti si mai mult Emiratele Arabe Unite trebuie mai intai sa incepeti sa cunoasteti Sharjah si Ajman. Cu siguranta va  veti aminti pentru toata viata arhitectura Sharjah-ului care va taie respiratia. Vom continua, cu emiratul alaturat al Ajman-ului, vom trece prin oras, iar apoi ne vom intoarce in Sharjah. Turul  va continua cu Fortul Al Hisn. Putin mai departe este Casa Al Naboodah – muzeu care va va ajuta sa va formati o imagine asupra civilizatiei Emiratelor Arabe. Traditionalul Bazar Al Arsah constituie si el sharjah_3un punct de oprire in tur. Mai tarziu, se poate porni la “vanatoarea” dupa cumparaturi prin renumitul Bazar Central. Oprirea finala, o vom face langa faimoasa Moschee a Regelui Faisal si la Monumentul “ Federatiei Emiratelor”.

Dubai  -Shopping 
Tur de shopping 5h – turul celor mai importante mall-uri din oras: Bur Juman Center este unul dintre cele mai mari malluri din Dubai, Deira City Center ofera peste 250 de magazine si restaurante, fiind unul dintre cele mai mari centre comerciale din Dubai.La Holiday Center se afla Titan Book Store, Bassa Trading, Nutcrackers si Rodeo Drive. Centrul este situat in cadrul Hotelului Crown Plaza. Lamcy Plaza este unul dintre cele mai mari magazine universale din lume. Aici puteti gasi peste 200 de magazine, printre care Paris Gallery, Guess, Shoe dubai2Mart, Axara etc.

Abu Dhabi
Obiective:  un tur cu autocarul, ce va poarta de-a lungul a doua ore spre frumoasa capitala a Emiratelor – Abu Dhabi, trecand prin cel mai intins  port faurit de mana omului, din intreaga lume – Al Jebel Ali. De-a lungul drumului pot fi admirati  copacii Acacia, renumiti pentru lemnul lor nobil din care se extrage guma arabica. Printre principalele atractii ale orasului poate fi vazut Palatul Al Hosn, construit la sfarsitul secolului XVIII. Inainte de pranzul luat la unul dintre cele mai bune restaurante, ale zonei se poate vizita piata locala de covoare. Parcul The Corniche ofera vizitatorului o asemanare perfecta cu cea oferita de Riviera Franceza. Traditionala arta a cladirii Dhow, la fel cum a fost de sute de ani, poate fi observata mai indeaproape de la Dhow Yard, lasand in urma “Crown Jewel”.

abu-dhabi-221

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s