Bastia – Corsica

 Fortress-at-Bonifacio-Corsica-France

Corsica Intalnesti mai toate peisajele: munti de peste 2000 m, plaje cu apa turcoaz si nisip alb fin ca in insulele din 6198044782_7e8956c9e5_zPacific, rauri de munte si cascade, trasee mai abordabile si ceva mai salbatice, sosele unde se circula cu 110 la ora, dar si drumuri unde se trece doar cu 4×4, o zona pustioasa care se intinde in nordul insulei, ramasite de eruptii vulcanice de acum milioane de ani in vestul tarii, o groaza de ramasite istorice, mai ales din epoca dominatiei genoveze, care a durat cateva sute de ani, escaladari montane, scufundari subacvatice, vile superluxoase, dar si satuce unde istoria s-a oprit pentru cateva decenii.

Bastia –  este portul principal al insulei Corsica, situat pe coasta de est, la baza peninsulei Cap Corse.  Intemeiat de genovezi in 1380 si protejat de un bastion puternic, Bastia a fost capitala insulei pana in 1811, cand, din ordinul lui Napoleon, capitala s-a mutat la Ajaccio. Orasul are un farmec italian, iar vechiul port Vieux PortBastia_Harbour_Corsica_2719 este faimos, cu aleile sale si piata Sf Nicolas, in care se concentreaza  activitatea orasului.

Există trei obiective turistice importante in Bastia: orașul vechi, cetatea, și portul vechi.

Orașul vechi cu un farmec aparte: străzi înguste și alei strajuite de cladiri inalte,  datând în mare parte din secolul 18, Există două porturi din Bastia. Unul original tradițional, precum și portul nou in care ajunge vestitul vas  Feries Corsica cu pasageri din Italia și Franța.

Portul vechi este un loc de petrecere a  serilor  în Bastia, multe baruri și restaurante, sau pur și simplu de-a lungul promenadei – Mucenici Quai este punctual din care se vede cel mai frumos portul .

Cetatea – se alfa in partea opusa a portului vechi. Calatoria pana la cetate se face pe jos, cu trece prin  cartierul  Nova Terra- grădini  cu case foarte-elegante.Place Saint Nicholas, Bastia, Corsica

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s