Ziua Mondiala a Turismului

events1

 Deoarece astazi este ziua mondiala a turismului, va vom prezenta mai jos organizatia ce se ocupa de intregul turism de pe glob si anume OMT.

Organizația Mondială a Turismului ( OMT ) este o agenție a Organizației Națiunilor Unite responsabila pentru promovarea turismului responsabil , durabil și universal accesibil .logo-OMT-organisation-mondiale-du-tourisme

Ca organizatie de lider mondial în domeniul turismului , OMT promovează turismul ca un motor al creșterii economice , dezvoltării inclusive și durabilitate a mediului si ofera coordonare si sprijin pentru sectorul turismului  în dezvoltarea cunoștințelor  și politici de turism din întreaga lume .

UNWTO încurajează punerea în aplicare a Codului Global de Etică pentru Turism , pentru a maximiza contribuția socio – economică a turismului în timp ce minimizarea posibilelor sale impacturi negative , și se angajează să promoveze turismul ca un instrument în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului ( ODM ) , orientate spre reducerea sărăciei și promovarea dezvoltării durabile .

OMT generează cunoașterea pieței , promovează politici și instrumente de  turism competitiv și durabil , favorizează domeniul turismului  pentru a face din turism un instrument eficient pentru dezvoltarea unor proiecte de asistență tehnică în peste 100 de țări din întreaga lume .

OMT include 155 de țări membre , 6 membri asociați și peste 400 de afilieri membri reprezentanți ai sectorului privat , instituții de învățământ , asociații de turism și autorități locale de turism .55+CAM+WEB

Adunarea Generală este organul suprem al Organizației Turismului Mondial al ONU . Sesiunile sale ordinare , au avut loc la fiecare doi ani , au participat delegați ai tuturor membrilor , precum și reprezentanți ai Consiliului de Afaceri . Este cea mai importantă întâlnire a oficialilor de rang înalt de turism și reprezentanți la nivel înalt ai sectorul privat din întreaga lume .

Zambia și Zimbabwe au propus să găzduiască în comun a 20- a sesiune a Organizatiei Mondiale a Turismului ( OMT ) a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite în două orașe de frontieră , și anume , Livingstone și respectiv  Victoria Falls. În acest sens , o decizie a fost adoptată ca celor două țări să  le fie acordat dreptul de a găzdui în comun Adunarea Generală OMT care a avut  loc în Livingstone și Victoria Falls pe data de 29 august 2013 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s