Astazi e ziua nationala a Germaniei!

Astazi este ziua nationala a Germaniei (Ziua Unificării Germane , sau cum se zice in germană: “Tag der Deutschen Einheit“, Ziua Unitatii Germane) cand se implinesc 20 de ani de cand cele 2 republici, cea federala si cea democrata germana s-au unit, rezultand statul de astazi. A fost momentul in care s-a consfintit reunificarea politică, legislativă, teritorială și administrativa a Germaniei.

Principalele atractii turistice

• Nu ratati parlamentul german (Reichstag) reconditionat de arhitectul britanic Norman Foster, sau Poarta Branderburg. Ambele sunt simboluri ale unitatii Germaniei si sunt situate aproape de locul pe care s-a aflat Zidul Berlinului pana in 1989.

reichstag

• Faceti o plimbare de-a lungul Zidului, marcat de o poteca de la Poarta Brandenburg spre Piata Potsdamer, ce acum este un punct central modern al orasului. Aici se mai afla cateva fragmente ale zidului.

Brandenburger_Tor_abends

• Vizitati Muzeul Zidului Berlinului (Mauermuseum) aflat la punctul de trecere Charlie, prin care oamenii traversau de la Est la Vest si invers.

80996690

• Faceti o croaziera pe Rin din Koblenz, cu fortificatiile sale de pe deal, vis-a-vis de locul in care raul Moselle se revarsa in Bingen, trecand pe langa castele de poveste, sate pitoresti si Stanca Lorelei de 120m inaltime, adapostul legendar al sirenei care atragea marinarii spre pierzanie.

germania-valea-rinului-croaziera-rin_umso

• Indreptati-va spre sud-vestul Bavariei, langa Fussen, aproape de granita cu Austria, pentru a vedea fantasticul castel Neuschwanstein, construit in secolul XIX de catre regele bavarez Ludwig II (regele Ludwig cel Nebun).

Neuschwanstein_castle

• Vizitati insula Mainau aflata pe malul de nord al lacului Constance, cu multe cladiri istorice si acoperisuri multicolore. Detinuta de o fundatie privata, insula este plina de gradini si este faimoasa pentru florile de aici.

insel-mainau-neu4

• Minunati-va de bijuteriile, sculpturile si numeroasele bogatii de la Trezoreria Verde (Grunes Gewolbe) din Dresden, care adaposteste colectiile lui August cel Puternic din secolul XVIII si care se afla pe lista de patrimoniu mondial UNESCO.

trezorerie

• Vizitati Freiburg, unul dintre cele mai romantice orase universitare din Germania, poarta spre Padurea Neagra si locul in care se afla catedrala gotica cu turnul sau magnific. Aflat pe raul Neckar, Heidelberg este cel mai vechi oras universitar din tara.

Freiburg

• Admirati bogatia a oraselor aflate pe lista de patrimoniu mondial UNESCO – Bamberg in nordul Bavariei, Goslar in Saxonia Inferioara si fostul port hanseatic Lubeck, situat pe coasta baltica.

bamberg_altes_rathaus_regnitz

Schwalmstadt in Hessen este locul in care a locuit Scufita Rosie, iar Sababurg din Reinhardswald este un castel ce a inspirat fratii Grimm sa scrie povestea Frumoasa Adormita.

festung_schwalmstadt

• Bucurati-va de atmosfera relaxata a cartierului istoric Romer din orasul Frankfurt am Main, ce contrasteaza cu cladirile inalte si sclipitoare ale orasului modern.
romer

Frauenkirche este o biserica aflata in Dresden, reconstruita dupa ce a fost distrusa in bombardamentele din 1945. Acum este un simbol al trecutului.
frauenkirche-dresden-a18453120
• Vizitati orasul Weimar vechi de 1.000 de ani si care a gazduit multe personalitati, printre care Goethe, Luther, Bach, Liszt, Wagner si Schiller. Orasul este un important centru cultural istoric, ce si-a trecut perioada de glorie in secolele XVIII, XIX.

Weimar

Calatoriti cu trenul din Freiburg spre peisajul spectaculos din Hochschwarzwald (Padurea Neagra Superioara), o zona populara tot timpul anului pentru sporturi de iarna, drumetii, navigatie si plimbari.

pic5695_460

• Explorati trecutul Germaniei la Muzeul Pergamon din Berlin, ce contine artefacte si colectii de arta islamica. Acest muzeul este inconjurat de alte muzee si galerii interesante.

muzeul-pergamon

• vizitati jumatetea de est a palatului Charlottenburg, cel mai mare palat de astazi, construit pentru Sophie Charlotte, sotia regelui prusac Friedrich I, la sfarsitul anilor 1660.

palatul-charlottenburg-berlin-4512

• Admirati artificiile de pe malul raului din timpul festivalurilor Rhein in Flammen (Rin in Flacari) care au loc pe tot parcursul verii, in diverse puncte ale raului.

Rhein_in_Flammen_allg_web2

• Aventurati-va in muntii Harz, Padurea Neagra si Alpii Bavariei, unele dintre cele mai bune zone ale tarii pentru drumetii, schi si alte sporturi de iarna. Reteaua de poteci, marcate insumeaza aproximativ 132.000km.

harz-rothenbach-dampflok

• Duceti-i pe cei mici in Europa-Parc, cel mai mare parc tematic din Germania, aflat in Rust langa Freiburg. Aici se afla cel mai inalt montagne russe din Europa.

Europa-Park_

• In Germania constructorii de automobile sunt omagiati in Lumea Mercedes Benz din Stuttgart, BMW Welt din Munchen, Autostadt Volkswagen din Wolfsburg si spectaculoasa fabrica de stricla din Dresden.

• Vizitati una dintre numeroasele podgorii de pe malurile raurilor Rin, Necklar si Moselle, urmand unul dintre drumurile vinului (Weinstrassen) din regiune.

• Daca va aflati in Germania inaintea Craciunului, vizitati pietele de Craciun (Weichnachtsmarkt) care se organizeaza aproape in fiecare oras. Vinul fiert si merele coapte sunt nelipsite.

• Alegeti dintre cele peste 300 de centre spa pentru a va relaxa, cu ajutorul unei game variate de tratament moderne si traditionale.

• Germania este una dintre cele mai mari consumatoare de bere din lume. Bucurati-va de numeroasele sortimente de bere la festivalul Oktoberfest ce are loc la sfarsitul lunii septembrie si care atrage 6 milioane de vizitatori spre capitala bavareza, in fiecare an.

• Daca reusiti sa faceti rost de un bilet, mergeti in nord-estul Bavariei si Bayreuth, la Festivalul de Opera Wagner, ce are loc in fiecare an de la sfarsitul lunii iulie pana in august.

• Parcurgeti Drumul romantic, ce face legatura intre zona de nord a Bavariei si sud, fiind faimos pentru privelistile minunate. Orasele de-a lungul drumului va ofera o incursiune in istoria, arta si cultura Germaniei.

• In fiecare an la sfarsitul lunii august se sarbatoreste Festivalul Pestelui Gatit (Backfischfest) in Worms si este cel mai mare festival de bautura si mancare de pe malurile Rinului. Este dedicat breslei pescarilor, cea mai veche organizatie de acest fel din Germania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s