Destinaţii înfricoşătoare, bune de vizitat în timpul Halloween-ului

De la biserici decorate cu schelete până la un sat de morminte. Sunt câteva locuri pe glob în care atmosfera mistică şi înfricoşătoare se simte din plin de Halloween.

Ce poate fi mai înfricoşător decât locul unde cândva au fost omorâţi 26 de oameni, acuzaţi de vrăjitorie. Oraşul Salem din Statele Unite găzduieşte în fiecare an ceremonii cu specific vrăjitoresc, inclusiv vizite în cele mai celebre zone bântuite.

salem-witch-museum

O altă locaţie legendară este Castelul Bran din Transilvania, unde se spune că ar fi trăit Dracula. Este o destinaţie perfectă pentru fanii vampirilor, care se pot caza la Pensiunea Hanul Oierului, unde oaspeţii sunt întâmpinaţi cu o ceaşcă de Sangele lui Dracula.

bran-castle

Iar în Osetia de Nord, din Rusia, se găseşte un sat întreg de morminte. Cripetele în formă de case aparţin diferitor familii, îngropate cu hainele şi bunurile lor. Conform legendei locale, cei care se încumetă să viziteze cimitirul nu se mai întorc.

ImageJ=1.45s

Oraşul luminilor, Paris, de-asemenea este gazda unuia dintre cele mai înfricoşătoare locuri din Europa. Celebrele catacombe pariziene conţin craniile şi oasele a 6 milioane de oameni.

Paris_Catacombs_a-1024x768

Şi în oraşul ceh Kutna Hora se află o capelă decorată cu scheletele a mii de oameni.

osuar-kutna-hora

În schimb, în Mexic, Halloween-ul este cunoscut drept Ziua Morţilor. La Oaxaca, se desfăşoară un adevărat festival. Oameni costumaţi vizitează cimitirele, împodobesc străzile cu flori, cranii şi schelete.

Dead Mariachis in Oaxaca, Mexico

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s