Revelion 2014 in capitala distractiei, Amsterdam!

 Amsterdam este un oras frumos din Tarile de Jos cu o arhitectura impresionanta, canale adorabile care traverseaza orasul, oameni prietenosi si orasul unde poti face tot felul de cumparaturi. Orasul satisface gusturile fiecarui calator, fie ca acesta prefera cultura si istoria, petrecerile, sau doar farmecul relaxant al unui vechi oras European.

Când spunem Amsterdam foarte multă lume merge cu gândul direct la Cartierul Felinarului Roşu ( “The Red Light District” ) sau la consumul legal de marijuana sau alte substanţe de gen. Totuşi există lucruri mai de calitate de vizitat şi cu care să ne petrecem timpul. De exemplu este bine de ştiut că principalul mijloc de transport în Amsterdam este bicicleta şi arhitectura aparţine cu preponderenţă secolului XVII.

Ca şi structura, centrul oraşului este în formă de potcoavă, mărginită de patru canale: Singel, Herengracht, Keizersgracht şi Prinsengracht. Un lucru este sigur în acest oraş: nu ne putem plictisi.

Iată şi câteva obiective turistice care merită să fie vizitate: Madame Tussaud’s – muzeul figurilor de ceară din Amsterdam, Dam Square (Piaţa Dam) în care se găseşte Palatul Dam, Fabrica Heineken – transformată în muzeu din 1988, Muzeul Van Gogh – ce gazduieşte peste 200 de tablouri aşezate cronologic în funcţie de perioadele de creaţie şi domiciliile sale, Gasson Diamonds – o clădire în centrul vechi al Amsterdamului, unde se prelucrează diamante şi se creează bijuterii de primă clasă, Muzeul Rembrandt – cuprinde aproape întreaga colecţie de tablouri a pictorului, piese de mobilier, câteva dintre unelte precum şi descrieri ale tehnicilor utilizate de Rembrandt.

Restaurante, baruri, cluburi, muzică & petreceri organizate

Există nenumărate petreceri organizate și evenimente tematice în barurile și cluburile din Amsterdam în ajunul Anului Nou. Biletele variază de la 20 de euro la mai mult de 100 şi se vând rapid, aşa că dacă intenţionaţi să faceţi mai mult decât să umblaţi pe străzi, va trebui să vă faceţi rezervări în avans. O parte dintre restaurante au meniuri fixe, ca la noi, dar veţi găsi şi restaurante deschise pur şi simplu, fără o taxă minimă şi-un meniu impus.

Aşadar…revelion în Amsterdam!
P1020933
amsterdam2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s