Marea Moartă și Petra

Marea Moartă

Marea Moartă este locul cu cea mai mică altitudine de pe Terra. Este o mare continentală și singurul râu curgător care o alimentează este Iordanul, care vine din partea nordică, unde se formează granița naturală dintre Iordania și Israel.

Imagine
Sursa foto: amfostacolo.ro

Are o salinitate foarte ridicată (33%), motiv pentru care nu există vietăți. În această apă poți pluti lejer, iar mineralele găsite în ea sunt recunoscute în întreaga lume pentru calitățile lor curative și sunt folosite în foarte multe cosmetice.

Imagine
Sursa foto: gettyimages.com

Foarte mulți turiști merg la Marea Moartă să își facă tratamente și împachetări cu nămolul bogat în minerale, nămol pe care-l poți cumpăra și pentru acasă.

Imagine
Sursa foto: deadsea-mud.com

 

Petra – orașul de piatră și votată cea de-a 7-a minune a lumii!

Petra vine din greacă și înseamnă piatră, este un oraș antic în care au locuit nabateenii – care sunt renumiți pentru ingeniozitatea lor prin care au creat un sistem de pompare a apei (50 m adâncime) și de stocare a ei. Totul a rămas necunoscut până astăzi, iar arheologicii au descoperit complexul de diguri și cisterne în care era stocată apa și faptul că locuitorii Petrei au reușit să progreseze în perioadele secetoase.

Imagine
Sursa foto: theplanetd.com

Petra s-a format între Marea Moartă și Marea Roșie. A devenit patrimoniu cultural UNESCO din 1984 și este cea mai mare atracție turistică și în același timp simbolul Iordaniei.

Petra este construită,  jumătate printre pereții unui adânc canion și cealaltă jumătate este săpată și construită în piatră acum mai bine de 2000 de ani.  Își schimbă nuanțele în toate momentele zilei, din roz pal în portocaliu, apoi în roșu, iți taie răsuflarea și așa momente frumoase sunt rare.

Imagine
 Sursa foto: theplanetd.com

Una din cele mai renumite imagini este fațada Tezaurului – cu acele coloane grațioase – care se vede prin culoarul de la capătul defileului, uimește mereu turiștii care pășesc în Petra.

Imagine
Sursa foto: theplanetd.com

Ce ziceți, vreți să vedeți minunea Petra?

Primul circuit organizat în Israel și  Iordania este cu plecare în 16 aprilie și va cuprinde și Paștele. Iar toate detaliile legate de circuit le găsiți pe site-ul nostru: http://www.jinfotours.ro/detalii_israel-iordania.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s