Barcelona – PROBABIL UNUL DINTRE CELE AMI FRUMOASE ORASE ALE LUMII…

Probabil unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii , atmosfera mediteraneana , diversitatea distractiilor si locurilor care merita sa fie vazute fac din Barcelona unul dintre cele mai vizitate metropole europene.

Barcelona are 3 fete cel putin : olimpica, modernista si partea cea mai veche in stil gotic.

Modernismul este reprezentat de creatiile genialilor arhitecti: Antonio Gaudi  ( Sagrada Familia , Parcul Guell , Casa Mila Pedrera, Casa Batllo, Casa Vicens s.a. ), Domenic y Montaner si Puig y Catafac ( Casele LLeo Morera si Amatller, Palatul Muzicii ).

Olimpismul are doua zone in Barcelona: colina Montjuic cu inelul Olimpia, stadionul Olimpia, piscinele olimpice  si cea de-a doua zona : superbul Port si sat Olimpic cu cele doua blocuri turn ca si simbol.

In mijlocul cartierului gotic plimbandu-te pe stradutele inguste si pietruite printre case palat calatorul descopera Catedrala inchinata Sfintei Eulalia , Palatul Generalitatii si cel al Primariei, multe bouticuri si cafeterii s-au cuibarit in aceasta zona cu parfum medieval.

Rambla este bulevardul spectacol al Barcelonei : vanzatori de flori, ziare si carti postale , mimi, portretisti , mereu plan de barcelonezi care se odihnesc sau turisti care se plimba incercand sa descopere secretul Barcelonei .Cel mai elegant bulevard barcelonéz este insa Paseo de Gracia cu cea mai valoroasa colectie de edificio in stil modernist si cu cele mai prestigioase magazine de marci spaniole si internationale .

Pentru ca orasul asezat in amfitetrul dintre mare si munte , cu strazi paralele si perpendiculare are un secret care face ca turistul sa doreasca sa revina aici .

Cristofor Columb s-a intors in Spania dupa ce a descoperit America ancorand in Portul Barcelonei. Monumentul sau strajuieste zona Portului vechi, azi port de agrement cu mall-ul MareMagnul construit suspendat deasupra marii. De la inaltimea statuii lui Cristofor Columb turistul poate admira senzationala panorama Barcelonei , la fel de pe terasa Casei Pedrera.

Din gradinile de pe Montjuic  sau din telefericul care urca din port spre colina Montjuic.

(Mirador de Colon , lift 2 Euro, teleferic  5 euro )

In  portul de agrement se fac plimbari cu vaporasul sau cataraman pentru a admira Barcelona si dinspre mare ( 4- 9 Euro ) .

Muzeul Picasso poate fi vizitat in cartierul gotic pentru a descoperii geniul unui dintre artistii care desi nascut in sudul cu parfum de stafide si vin dulce ( Malaga ) a fost fascinat de Barcelona . este una dintre colectiile cele mai bogate picassiene . ( 6 euro )

Gradina Zoologica este o atractie barcelonesa fiind foarte bogata, iar Acvariul este considerat dupa cel din Monte Carlo cel mai frumoas din Europa . ( Zoo 14 euro/adult, Aquarium  14 euro ).

In timpul vacantei in Barcelona un uitati ca tot aici exista un Muzeu al Ciocolatei ( 4 euro), Muzeul figurilor de ceara este  chiar pe Ramblas  ( 7 euro ) si tot aici gasim si Muzeul Eroticii ( 7 euro ) , Muzeul Maritim este o vizita fascinanta printre originalele si reproducerile caravelelor care au brazdat oceanul, descoperind Lumea noua (6 euro ) .

Cateva ore  petrecute in Parcul Guell admirand panorama orasului pe fundalul tipetelor stridente de papagali viu colorati care se ascund printre palmieri este o experienta care merita traita . Ne asezam pe banca multicolora cea mai lunga din lume si ondulata . Intrarea in Parcul Guell , Patrimoni al Umanitatii, este gratuita .

In Barcelona exista un vechi teatru de Opera prestigios -Liceu pe bulevardul Rambla, amatorii de muzica si cei de decoratii si arhitectura il viziteaza mai ales dupa ultima renovare facuta dupa incendiul care l-a distrus partial. acum. Montserrat Caballe si Jose Careras au fost sufletul campaniei de refacere a Liceu.

Turistii se deplaseaza usor intre monumente folosind autocarele turistice cu dublu etaj , pe puntea descoperita fiind o perspectiva extraordinara a acestui veritabil oras in aer liber care este Barcelona . Se poate cobora si urca de oricate ori , iar statiile sunt la obiectivele care merita vazute . Pretil unui abonament pe o zi este de 17 euro, iar pentru doua zile de 21 euro /pers , copii 10 euro/zi, 13 euro/ 2 zile ).

Pentru iubitorii de shopping zonele recomandate sunt Plaza Cataluna, cartierul gotic, Paseo de Garcia, Diagonal . Orice doresti sa cumperi gasesti in magazinele Barcelonei , varietate si  atractivitate este ce am putea spune despre oferta lor .

Un “ monument “ al shop-oholicilor barcelonezi sau de pretutindeni este magazinul universal El Corte Ingles , un fel de institutie spaniola in acest domeniu. Zara , Mango, Adolfo Dominguez, Gomello  sunt doar  cateva dintre marcile spaniole faimoase in intreaga lume.

Indragostitii de arte frumoase au un regal de vizite prin pinacotecile barceloneze : MNAC Muzeul National al Artei  Catalane, Fundatiile Antoni Tapies si Joan Miro, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul de Ceramica si Arte decorative, Muzeul Picasso.

Iar pentru pasionatii de arta culinara o vizita in Barcelona este un rasfat pe terasele restaurantelor cu specific catalan , spaniol, pescaresc ( peste si fructe de mare  ) , restaurante de gustari Tepic spaniole – tapas . Delicatesele specifice sunt, carnatul fuet , jamonul , sampania cava si delicatul desert crema catalana.

Cluburi , discoteci, teatre , cinematografe ne imbie la distractie , iar zonele de plaja sunt superb amenajate cu chiringuitos care vand racoritoare si  gustari .
barcelona 1 Copy of barcelona barcelona m pe urmele lui gaudi si dali Sagrada-Familia-in-Barcelona-Spain barcelona 3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s