La Como love is in the air

Petrece o saptamana descoperind cele mai pitoresti locuri din Italia, savurand deliciile locare si memoreaza amintirile surpinzand in poze faimoasele gradini de la Villa d’Este.

La doar 60 de kilometri de Milano, se conturează un tablou cu creste montane. De cum ajungi la Como, ai impresia ca esti parte dintr-o carte postala. Totul pare incremenit pe la inceputul anilor 1900 si te astepti ca de niciunde sa apara o lady cu palarie si umbrela dantelata.

La inceput il vei cauta pe George Clooney pe strazile din Bellagio, insa dupa doar cateva secunde te va cucerit mai tare acest mic oras decat gandul ca l-ai putea intalni pe marele actor.

Fiecare oras de pe malul lacurilor Italiei este diferit, insa toate te cuceresc iremediabil. Nu cred ca te poti plictisi nici dupa o saptamana in care te-ai pierdut pe strazile inguste si te-ai plimbat cu barca (de transport public) pe aceleasi ape unde miliardarii lumii se dau cu yachturile proprii.

 „Insulele Borromee” apartin familiei nobile Borromeo incepand cu secolul al XIV-lea, familie extrem de importanta pentru istoria Italiei, la nivel politic, economic, cultural.

„Insula Pescatori” este singura populata pe tot parcursul anului, cea mai mica dintre insulele Borromee, numarand doar 50 de locuitori stabili. Se mai numeste şi „Insula Superiore” si, dupa cum sugereaza si numele, gazduieste numeroase restaurante cu specialitati pe baza de peste.

„Insula Madre” gazduieste Palatul Borromeo, deschis publicului in 1978 si o gradina botanica, exotica splendida in care paunii, fazanii, papagalii se plimba liber. Este cea mai mare dintre Insulele Borromee. Palatul descrie societatea secolului al XVI-lea, continand faimoasa expozitie a teatrului de marionete din anii 1600-1800.

In anul 1632 Carlo III Borromeo incepe construirea Palatului existent pe Insula Bella, constructie in stil baroc, dedicata sotiei sale, Isabella d’Adda,  si proiecteaza gradina etajata. O data vizitat Palatul se face trecerea catre gradina exterioara. Palatul contine numeroase opere de arta, tapiserii specifice secolului, grote din mozaic, statui, picturi, biblioteci. Din martie pana in octombrie gradina este multicolora, numarand peste 2000 de specii de plante.

Lido di Lenno isola_bella_2 lake como lake_como_italy_wallpaper

 

 

Lasă un comentariu