Africa de Sud – un safari Big Five

In meniurile restaurantelor din Africa de Sud au aparut carpaccio de antilopa, de strut  si chiar din coada de crocodil afumata, alaturi de biltong ras, folosit pentru  a da aroma salatelor sau branzei Camembert prajite.

Africa de Sud

Cele mai bune locuri pentru a observa gratiosul cocor albastru, pasarea nationala a Africii de Sud , sunt campiile din regiunea Overberg, in provincial western Cape .

Cocorul albastru africa de sud

Nu rata Gold of Africa Museum( Muzeul Aurul Africii), care prezinta istoria aurului si expune lucrari migaloase. Exista aici si un magazine in care poti vedea la lucru un aurar in zilele noastre.

muzeul aurului africa de sud

Daca iti doresti aventuri extreme, iata un organizator care iti poate oferi un plus de adrenalina: Abseil Africa, www.abseilafrica.co.za) sunt specializati in coborari in rapel de le Table Mountain.

rapel in muntii table cape town africa de sud

Incearca : Petrecere braai pe plaja

Toate tarile cu zone de coasta au propriile variante ale petrecerilor pe plaja. In Africa de Sud, aceste petreceri se numesc braai, iar organizarea uneia nu este deloc complicate: se cheama cativa prieteni, se aduc delicatese pescaresti si se porneste catre plaja.

petrecere braai pe plaja

In Africa de Sud poti afla varsta unei femei, daca este casatorita sau nu si chiar de ce sex sunt copiii ei doar privindu-i bijuteriile. Invata sa lucrezi cu margele intr-un township. Aceste accesorii nu sunt niste simple lucruri frumoase, ci ofera ocazia de a descoperi o parte din labirintul colorat al vietii traditionale. Datorita faptului ca fiecare culoare are propria semnificatie , cu ajutorul lor se pot crea adevarate” scrisori de dragoste “ impletite complicat pentru a reda mesaje intime. Fiecare bijuterie vorbeste despre persoana care o poarta.

femei zulu africa de sud

Incearca : Trenul Outeniqua Choo- Tjoe

Trenul Outeniqua Choo- Tjoe este ultimul tren cu abur complet functional din Africa de Sud , iar calatoria de 52 km din George pana in Knysa si retur, plina de privelisti minunate, ofera turistilor o modalitate unica de a se bucura de zona Garden Route. Trenul opreste in multe orasele, dar  si  la cateva muzee si locuri de interes instoric, inclusiv la un acvariu si un atelier de cale ferata.  Privelistile ofera cateva ocazii grozave de a fotografia paduri dese, dealuri acoperite cu ferigi rauri si lacuri linistite , faimoasa laguna Knysna si privelisti spectaculoase cu Oceanul Indian.

 outeniqua choo tjoe steam tren africa de sud

Addo Elephant National Park

Parcul se intinde pe 164.000 ha de-a lungul vaii a raului Sundays. In 1931, cand aici mai ramasesera doar 11 elefanti, zona parcului care fusese initial destinata elefantilor a fost declarata parc national. Astazi, prin parc misuna peste 480 de elefanti , dar si bivoli , rinoceri negri si mai multe specii de antilopa.

addo elephant national park port elizabeth

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s