4 destinatii perfecte pentru luna februarie

1. Siem Reap, Cambodgia

Cea mai buna perioada pentru a vizita Siem Reap este din noiembrie pana in februarie.
Templul cel mai cunoscut si bine conservat de aici este Angkor Wat. Initial a fost dedicat zeului hindus Vishnu, si este considerat ca fiind o replica in miniatura a universului. Turnurile sale, santurile si zidurile concentrice dezvaluie un rafinament arhitectural deosebit, iar basoreliefurile cu inscrieri si scene de lupta reflecta o perioada de bogat de istorie.

siem reap

Siem Reap, Cambodgia

 

2. Phuket, Thailanda 

phuket thailanda

Plaja din Phuket, Thailanda

Numele Phuket este tradus ca „Munte de Cristal” iar forma insulei este aceea a unei perle neslefuite inca. Portiunile de coasta alaturi de regiunile montane ii confera un farmec aparte care transforma vacanta aici intr-o experienta de neuitat.

3. Luang Prabang, Laos
Centrul cultural si religios al Laosului este Luang Prabang. Acest oras regal antic a fost declarat loc de patrimoniu mondial UNESCO in 1995. Aflat intre raurile Mekong si Khan, orasul se lauda cu 33 de complexe de temple si in jur de 1.000 de calugari ce locuiesc aici.

luang prabang

Luang Prabang,Laos

4. Ho Chi Minh City, Vietnam
In Ho Chi Minh, puteţi învăţa să gătiţi bucătărie locală. Mâncare bună se găseşte peste tot, iar cu mai puţin de un dolar puteţi avea parte de o masă pe cinste, însă nu puteţi pleca din oraş fără a gusta câte ceva din mult hulita şi iubita bucătărie vietnameză. Căutaţi un restaurant cu specific tradiţional, orice localnic vă poate indica unul, şi, ajunşi acolo, cereţi să vedeţi ce este în meniu: veţi fi dus într-o curte unde se află cuşti cu şerpi, broaşte ţestoase, câini, pisici, şobolani şi furnicari… toate gata să fie sacrificate pentru cina (sau prânzul) dumneavoastră. Comandaţi ce vă ţine stomacul, iar ca bonus bucătarul vă poate oferi sângele vietăţii, amestecat cu alcool.
mancare vietnam

Lasă un comentariu