Călătorie în lumea culorilor, China!

Draga Calatorule,

Astazi, te invit intr-o calatorie virtuala prin minunata China.

Danxia (China) – este un fenomen unic, ce poate fi vazut in mai multe locuri din China. Cel mai cunoscut  este situat in Zhangye, provincia Gansu. Danxia este o forma de relief, din gresie rosiatica, care a fost erodat in timp si transformat intr-o serie de munti inconjurati de stanci rotunde si multe formatiuni neobisnuite de roci.

Forma de relief  Zhangye Danxia este admirata de multi artisti , fiind o capodopera a naturii. Aici se organizeaza excursii tematice pentru fotografi si nu numai.

Aceasta atracție turistica se intinde pe o suprafata de 400 de kilometri patrati si dateaza de acum 6 milioane de ani. Geologii cred ca topografia acestei forme de relief s-a format ca urmare a miscarilor scoartei terestre si aceest lucru a condus la aparitia unor noi forme de straturi de roca  avand diferite culori, texturi, forme, dimensiuni, și modele.

Formațiunile Danxia sunt verzi, galbene, albastre și multe alte culori, deși denumirea lor vine de la stâncile roșii de pe Muntele Danxia, Guangdong.

Cea mai buna perioada de vizitare este dimineata  si la apusul soarelui, in special dupa ce apune soarele, cand culorile se schimba continuu , intr-un degrade de la galben la rosu, avand ca fundal un  gri deschis. Spectacolul coloristic oferit turistilor va fi cu atat mai mare daca ploua cu o zi inainte de vizitare si trebuiesc evitate zilele cu ceata deasa sau foarte insorite.

Sezonul cel mai indicat  de vizitare este vara (iunie -septembrie), cand soarele rasare de la ora 6 si apune la ora 20.

I-ati o haina mai groasa la tine pentru a vizita Danxia, temeratura scade brusc chiar si vara, iar o esarfa te va proteja de vantul puternic, plin de praf si foarte uscat.

Nu uita de palarie, lotiunea de plaja, apa si pantofi comozi dar nu foarte decupati pentru ca solul este foarte nisipos.

Cu asemenea cadru natural pe post de fundal, pozele tale din vacanta vor fi memorabile :)!

Cu drag din China,

danxia china danxia china 1 danxia china 2 danxia_landform_background_wallpaper-normal A visitor stands at a viewing platform in the Zhangye Danxia Landform Geological Park in Zhangye, northwest Chinas Gansu province. The Danxia (red rays of the sun) landform is a unique type of petrographic geomorphology which is found only in China, consists of red-colored sandstones and conglomerates of largely Cretaceous age. The unusual colours of the rocks are the result of red sandstone and mineral deposits being laid down over 24 million years. The resulting layer cake was then buckled by the same tectonic plates responsible for parts of the Himalayan mountains. Wind and rain finished the job by carving weird and wonderful shapes including natural pillars, towers, ravines, valleys and waterfalls - that differ in colour, texture, shape, size and pattern. The area is fast becoming a popular tourist attraction for the sleepy town of Zhangye. A number of boardwalks and roads have been built to encourage visitors to explore the amazing rock formations. zhangye-danxia-landform-1Credit foto : BigstockGainer Donnelly, Veer China.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s