Shanghai, orasul cu mai multe fete!

Orice turist care ajunge in Shanghai si petrece o perioada de timp, poate spune….acest locusor minunat e un loc al contrastelor. Fie ca este vorba de locuri cu rezonanta puternică în istorie, de locuri cu traditie de cateva secole sau pur si simplu de proiecte tinere dar bazate pe abordari inedite, cum e cea matematica, cele mai frumoase gradini din lume ar trebui să se gasească pe lista oricarui pasionat de calatorii.

Desi ghidurile turistice prezinta zona Yuyuan datand din timpul dinastiei Ming, totul pare refacut si arata ca un platou de filmare pentru peliculele de actiune cu luptatori kung fu si femei cu „picioarele lotus”.

Potecile se invartesc pe sub aflorimente, trecand pe langa bazine pline cu carasi aurii si prin pesteri. Este un veritabil labirint de pavilioane, iazuri acoperite cu flori de lotus, si poduri de piatra.

Nu trebuie ratata plimbarea cu barca pe raul Huangpu. De pe apa poti  vedea linia orizontului plina de zgarie-nori. Este o experienta de neuitat, intr-o ambarcatiune speciala, traditionala, la pretul de aproximativ 20 de dolari iar Pagoda Huzhou sfideaza gravitatea :), pentru ca este inclinata la un grad mai mare decat turnul din Pisa.

Nicio vacanta la Shanghai nu este completa daca nu incerci supa de gogosi, unul dintre cele mai populare feluri de mancare, o portie costa costa in jur de 3 dolari.

Si  pentru ca luna iunie se apropie cu pasi repezi, iti recomandam sa participi la Festivalul Barcilor-Dragon, care prilejuieste curse cu barci decorate traditional, in onoarea unui poet inecat in rau in semn de protest, in urma cu 2.400 de ani. Festivalul are loc anual la jumatatea lunii iunie.

Daca iti doresti poze spectaculoase cu zgarie-nori in „spate”, zona Bund este cea mai indicata. Este situata pe malul vestic al raului Huangpu, intre podul Waibaidu si podul Nanpu, avand 1.500 de metri in lungime. Iar cand vine vorba de cumparaturi, nu există nici un loc mai bun decat celebrul Nanjing Road si Huaihai Road.

Un film premitat trebuie vizionat, o carte utila merita citita iar Shanghai-ul trebuie vizitat 🙂 !

gradina-yuyuan Shanghai 1 Shanghai bund Shanghai croaziera in barca traditinala SONY DSC

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s