Rusia, intodeauna imperiul deschis pentru calatorii!

Ce putem vizita in Rusia? Cum sa ne petrecem vacanta?
Simplu, pentru inceput o lectie de istorie destul de interesanta.

In anul 1547, Ivan cel Groaznic a urcat pe tronul Rusiei si astfel Knezatul Moscovei a inceput sa joace rolul de centru al statului. In timpul domniei sale, fiind primul tar al Rusiei , a fost promulgat un nou cod de legi ,,Sudebnik’’si a fost creat primul organism feudal ,,Zemski Sobor’’. Urmeaza un important eveniment din istoria Rusiei , si anume domnia Ecaterinei a-II-a. O domnie considerata ,,secolul de aur’’ al Imperului Rus.

Deocamdata lasam istoria Rusiei,o tara ce a fost grabita sa isi schimbe infatisarea , imbracand mantia capitalismului si pornim catre Moscova. http://bitly.com/1d9mQAe

In primul rand, nu putem sa ratam frumoasele statii de metrou. Aici , statiile din subteranul rusesc nu se deosebesc cu nimic fata de somptuoasele sali din unele palate sau muzee. Arhitectura deosebita, statui, frize, mozaicuri din sticla si granit.

O bijuterie arhitectonica!

Este de asemenea un oras al distractiei, cu teatre, muzee si galerii de arta. Circul din Moscova ofera un adevarat spectacol, frenezie de gimnaste pe trambuline, clovni, contosionisti – „o adevarata familie”!

E timpul sa ne odihnim…unde sa mergem , unde sa mancam? Orice calatorie, indiferent de destinatie trebuie sa contina si o scurta incursiune in lumea gastronomie.Mancarea traditional ruseasca: caviar, pui, kiev si vita stroganov. Dar cel mai important : Mirosul placintelor rusesti …Pirohi ,o carte de vizita a bucatariei rusesti.

Usor ,usor, cu pasi marunti pornim pe strada Nevsky Prospekt, bulevardul principal din Saint Petesburg ,,impodobit’’ cu cladiri magnifice, piete, poduri,magazine si restaurtante.De ce sa calatoresti in Saint Petesburg? http://bitly.com/1d9mQAe  Aceasta ,,Venetie a Nordului’’cu un aer cosmopolit este o splendida metropola cu cladiri grandioase in stil baroc, muzee spectaculoase si palate marete. O piesa de rezistenta a Palatului  Peterhof o constituie gradinile superbe vazute dinspre apa. Toate acestea intregesc o imagine de basm.

Sunt multe de povestit si vizitat , Rusia ramane imperiul deschis pentru calatorii!

moscova circ 2 moscova circ PIROHI1 Peterhof Palace1 ivan cel groznicmetrou

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s