Hai cu Alina in Lisabona, Cascais si Estoril!

De 17 ani insotesc turistii J’Info Tours pe cele mai diverse destinatii, cu bucuria de a descoperi si redescoperi locuri minunate in conextul unor servicii excelente.

In Portugalia am fost nenumarate ori: Lisabona  si circuite in care am vizitat Sintra, Cascais, Estoril, din apropierea capitalei, sau am ajuns la Coimbra si Porto in nord ori Albufeira in sud, si de fiecare data contactul cu aceasta tara plina de farmec  a fost benefic  atat pentru mine cat si pentru zecile de turisti carora le-am aratat comorile unei tari  in care vechiul se impleteste in mod salutar cu noul.

Asezata pe estuarul fluviului Tejo, Lisabona ofera vizitatorului un amestec  deosebit de cultura si istorie. Arhitectura, in care traditia se impleteste cu modernismul si rigoarea cu spontaneitatea, il seduce pe cel care o descopera in tururile pietonale, pe strazile inguste pavate cu piatra cubica sau pe largile bulevarde flancate de copaci seculari. Alfama, cartierul vechi de pe colina strajuita de Castelul San Jorge, Manastirea Ieronimilor in stil manuelin, decorativ, migalos, simbolic, ori Parcul Natiunilor si transformarile urbanistice contemporane sunt doar cateva dintre atractiile orasului.

O seara de fado – muzica incarcata de dor dulce-amar  cu nostalgice amintiri si bucuria de a trai – poate incununa ziua de vizite dense, cu opriri la monumente si degustarea bucatelor traditionale si a vinurilor alese.

Dar Portugalia ofera mult mai mult vizitatorului:

Sintra – paradisul pe pamant despre care vorbea Byron, Estorilul jocurilor de noroc intr-unul dintre cele  mai mari cazinouri ale lumii, Cascais – oras fermecator pe litoralul Atlantic

Porto – monumental, demn, o feerie de azuleijos pe cladiri robuste  asezate pe malurile in trepte ale fluviului Douro, un loc in care tot calatorul simte ca traieste la maximum, cu ochii imbatati de culoare si palatalul sedus de dulceata si taria vinului local.

Albufeira – locul in care orice neliniste, orice tristete dispare pentru a fi inlocuita de bucurie: bucuria de a merge pe strazile inguste, descoperind locuri incantatoare, case albe stralucind sub cerul atlantic, plaja cu nisipul cel mai fin, ape curate si restaurante cu mancare ieftina si delicioasa.

De fiecare data, bucuria pe care o citesc in ochii turistilor, multumirea programelor complete, educative si animate, imi lasa un gust placut si dorinta de a o lua de la capat, de a le arata si altora locuri pitoresti pe care le iubesc,  alaturi de J’Info Tours, care pentru mine a fost si este, mereu,  o companie de turism inegalabila.

Despre Alina :

  • cunosc foarte bine (scris, vorbit, ghidaj) limbile: engleză, spaniolă, franceză, italiană am cunostinte avansate de portugheză, germană și rusă.
  •  sunt absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (engleză-spaniolă) cu Master în teoria și practica imaginii obtinut în 2008 in cadrul Centrului de Excelență a Imaginii (CESI) (Universitatea de arhitectură/ UniBuc)
  •  colaborez consecvent, de peste 20 de ani, cu Radiodifuziunea română (Radio Cultural ), cu articole despre artă, personalități ale istoriei, religiei, culturii, turism
  •  am călătorit în 48 de țări în calitate de tour-leader, pe circuite variate și cu un număr mic sau mare de turiști  (între 5 și 100 pax) (ex. Spania, Italia, Franta, Portugalia, Maroc, Marea Britanie, Anglia, China, Tailanda, India, SUA de Est și de Vest, Israel, Iordania, Egipt, Vietnam, Cambodgia, etc)
  • am însoțit numeroase grupuri de turisti străini în România, în programe variate, tururi de oraș (București, Brasov, Sibiu, Sighișoara), circuite în toata țara, inclusiv off road.

    Detalii despre program aici
    alina cambir prezentare lisabona

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s