LUMEA LEGENDELOR SI A MISTERELOR DIN SCOTIA

Scotia este o țară din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Cu capitala la Edinburgh, Scoția ocupă treimea nordică a Insulei Marea Britanie, având  peste 790 de insule și mărginindu-se la sud cu Anglia. Are o istorie si o cultura apropiata de Irlanda si Tara Galilor. Limba vorbita este engleza, dar cu diferente destul de mari fata de Anglia, fiind utilizate cuvinte din limba galica. Din acest motiv exista si in prezent dificultati de intelegere intre scotieni si englezi. In prezent Scotia nu este un stat suveran, dar isi are propriul parlament, nu de mult a avut loc un referendum in care majoritatea populatiei au votat ca tara sa continue sa ramana parte din Regatul Unit.

Asadar, vom continua cu articolul nostru cu pricipalele obiective turistice din Scotia.

Lacul Loch Ness – este un lac din nordul Scoției în apropierea orașului Inverness. Localitatea Loch Ness este cea mai faimoasa de pe Insula Marii Britaniei, multi turisti vin aici sa vada lacul unde se zice ca traieste “Monstrul din Loch Ness”, fiind cea mai cunoscuta legenda scotiana din lume si vizitand acesta locatia in special intr-o zi cetoasa, chiar iti vei imagina ca exista o prezenta neumana in apele linistite ale lacului Loch Ness.

interviewwithNessie21

Varful Ben Nevis
Este cel mai înalt vârf muntos din Marea Britanie, având o altitudine maximă de 1.344 m. Se află în partea de vest a Munților Grampian, în regiunea Lochaber din Scoția, în apropierea orașului Fort William. Aici mai mult de 100 000 de mii de turisti escaladeaza muntele in fiecare an. In prima duminica a lunii septembrie  se organizaeaza cursa Ben Nevis ce consta intr-o intrecere pana la varful sau.
Ben-Nevis

Glasgow este cel mai mare oras din Scotia, are o populație de 1.749.154 de locuitori; 2,1 milioane de persoane trăiesc în zona metropolitană Glasgow. Aici veti regasi o serie de atractii turistice, precum Royal Exchange Square, Finnieston Crane, Glasgow City Centers, Universitatea din Glasgow.
sally-embelton-glasgow-3

Edinburgh – este capitala Scotiei si centrul cultural al tarii. Populatia sa multiculturala ii confera un caracter aparte si vizitand orasul vechi veti  putea vizita diverse atractii turistice cum ar fi Castelul Edinburg si  dealul Calton.
Star Flyer ride Edinburgh

Cultura Scotiana
Kiltul este format dintr-o fustă, dar are particularitatea de a fi purtată de bărbați. Este folosită în prezent doar la marile ocazii cum sunt nunțile sau alte evenimente tradiționale scoțiene etc

Cimpoiul, instrumentul muzical cu care se canta cântă în Marea Britanie, în Canada, în Statele Unite, precum şi în alte ţări anglofone, nu are mai mult de 300 de ani.

Highland bagpiper in kilt

Highland bagpiper in kilt

Cu o cultura mai veche deca cea a vecinilor ei din sud (Anglia) si cu un climat mai aspru, poporul scotian se mandreste de istoria lui, neuitand de radacinile lor celtice.
Vizitand aceasta destinatie  veti fi uimiti de frumusetea culturii si de produsele gastronomice pe care le veti gusta. Recomand pentru cei mai instariti sau gurmazi sa nu uite sa viziteze distileriile de whisky (scotch) pentru ca sunt  printre cele mai recunoscute pe piata internationala.
Diamond-Jubilee_0

Nu veti regreta alegerea facuta si va recomand cu caldura sa  vizitati Scotia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s