Marele Oras Imperial

Londra – este cel mai mare oras si capitala Marii Britanii. Are cel mai important rol economic din Europa, fiind in prezent un oras multicultural unde se vorbesc circa 300 de limbi. Acest lucru se datoreaza istoriei, Marea Britanie a fost cel mai mare imperiu colonial si populatiile fostelor colonii au inceput sa emigreze in Anglia. Aderarea in Uniunea Europeana a dus la un nou flux de imigranti proveniti din fostele state comuniste ale Europei de Est. Istoria orasului incepe cu fondarea sa de catre romani in anul 47 d.Hr. ( “Londinium”), fiind cel mai important oras din provincia ‘Britannia’. Mai tarziu va deveni capitala Angliei. Orasul a trecut printr-o serie de dezastre: „Moartea Neagra” care a afectat o mare parte din Europa, „Marea ciuma” care a devastat 1/5 din populatia orasului, „Marele Incendiu” din 1666 care a distrus centrul orasului, bombardamentele aviatiei germane din al Doilea Razboi Mondial. Trecand prin atatea perioade grele care au afectat orasul, poporul englez a reusit pe propriile puteri sa se ridice, astfel influentand o politica inovatoare si expansionista , rezultand la crearea celui mai mare imperiu. Aici trecand toate bogatiile existente din fiecare colt al lumii, in special din coloniile sale.

LONDON, ENGLAND - JUNE 08:  Guards marching along the Mall while participating in the Colonel's Review on June 8, 2012 in London, England. The Colonel's Review is the second rehearsal for Trooping the Colour, the annual ceremony which commemorates the Queen's official birthday on June 8, 2013 in London, England.  (Photo by Tim P. Whitby/Getty Images)

Londra are multe de oferit pentru toti care viziteaza acest imens megalopolis. Fiind orasul cu cea mai mare economie din Europa si cu un numar de atractii istorice si sportive (in Anglia s-a creat fotbalul, cel mai popular sport de pe glob) puteti gasi cu usurinta ceva nou de vazut sau sa participati la o activitate sportiva. Macar o data in viata trebuie sa vizitati aceasta destinatie.

Mai jos voi mentiona cele mai importante atractii turistice din Londra:

Palatul Buckingham

Buckingham_Palace_from_gardens,_London,_UK_-_Diliff

Palatul Buckingham – este locul de resedinta a monarhilor britanici. Regina Victoria a fost primul monarh care si-a mutat resedinta permanenta in aceasta locatie. In prezent aici au loc mari evenimente de stat si sunt cazati invitatii regali. Vizitand acest loc veti simti o aura de regalitate si veti fi fascinati de bogatiile arhitecturale din imprejurimile sale.

 

Palatul Westminster

Parliament_at_Sunset

Palatul Westminster sau Casa Parlamentului – este locul in care se afla cele doua camera ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord: Camera Lorzilor si Camera Comunelor. Acesta este flancat din ambele parti de doua turnuri inalte de aproximativ o suta de metri: Victoria Tower si celebrul turn cu ceas, Big Ben.

 

Big Ben

bigben_clocktower

Este porecla marelui clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster. Big Ben este cel mai mare ceas cu clopot si patru fete din lume si al treilea turn cu ceas ca inaltime din lume, construit in ziua de 31 mai 1859. Nu o sa puteti uita de acest monument architectural, mai ales cand va uitati la ceasul de mana.

 

Roata din Londra

1030084a

Roata din Londra sau London Eye – reprezinta o roata gigant de observatie aflata in Gradinile Jubilee de pe malul sudic al raului Tamisa. Este cea mai inalta roata din Europa si ofera o vedere fermecatoare a centrului vechi. Le recomand tuturor sa viziteze London Eye.

 

Catedrala Saint Paul

SAINT PAUL'S CATHEDRAL  _61

Catedrala Saint Paul – este o catedrala anglicana situata pe colina Ludgate Hill. Este cea mai mare biserica din Londra si a doua ca marime din tara. Aici au loc incoronarile monarhilor britanici. Este cel mai important obiectiv cultural religios de vizitat din oras . Cei pasionati de arhitectura si cultura, vor ramane cu siguranta, impresionati.

 

Hyde Park

St-james-park-london-mymzone

Hyde Park – este o adevarata oaza de verdeata in viata urbana a Londrei. In trecut aceasta zona era o padure ce apartinea unei manastiri, mai tarziu teren de vanatoare pentru regele Henry al VIII-lea, apoi loc de plimbari pentru familia regala si un loc de dueluri. Pana in 1850 aici traiau caprioare , iar astazi este numit “plamanii Londrei” deoarece cele 140 hectare de arbori curata aerul de fum si de alti poluanti. In acest spatiu plin de verdeata, va puteti petrece diminetile de weekend cu o plimbare relaxanta. Este un loc ideal de intalnire cu prietenii, inainte sa incepeti aventura in acest oras.

Daca tot vizitati Londra si aveti timp sau sunteti microbist, nu puteti rata ocazia sa vizitati stadioanele de fotbal cu marile lor cluburi, cum ar fi: Chelsea, Arsenal, etc. La unele stadioane se organizeaza tururi pentru vizitarea  “arenelor de fotbal”.

440002-2984_1924-EVE-1

Gastronomia engleza, deasemenea trebuie incercata, ceaiul britanic si faimosul fish & chips.

HandBatteredFishChips62011

Orasul ofera restaurante diversificate din multe culturi si tari de pe glob si daca aveti timp puteti sa incercati cateva dintre ele.

Va recomand sa mergeti la Londra, este o destinatie ideala si ofera un numar mare de oportunitati. Daca sunteti interesati de obiectivele istorice, arhitecurale sau evenimente sportive , atunci nu cautati altundeva, aici o sa va satisfaceti toate dorintele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s