Ce putem spune despre Irlanda?

Este o mică insulă în largul coastei vestice a Europei, la Oceanul Atlantic, de aproximativ 70.000 kmp şi 4 milioane de locuitori. Datorită faptului că densitatea locuitorilor este mică nu va fi niciodată o destinație foarte aglomerată.

 

1

Din punct de vedere meteo nu există fenomene extreme de luat în seamă – temperatura medie din timpul verii fiind de 15 grade. Datorită Sfântului Patrick nu există nici ţânţari, şerpi sau diverse alte insecte urăcioase. Vântul bate dinspre ocean, ceea ce înseamnă că Irlanda primeşte o cantitate suficientă de ploaie cât să racorească atmosfera.

Irlandezii sunt foarte mândri de mica lor insulă verde! Aceștia au o istorie lungă, dinaintea egiptenilor, marcată de rezistenţă şi optimism și preferă să vadă paharul de Guinness mai degrabă jumătate plin decât jumătate gol.

2

Irlandezii sunt sociabili, maleabili şi relativ relaxaţi iar standardele de cazare şi mâncare sunt satisfăcătoare pentru orice turist exigent.

Irlanda este una din destinaţiile turistice singulare ale lumii, caracterizându-se ca o ţară plină de energie și faimoasă pe de-a-ntregul pentru fiecare dintre atracţiile sale în parte. Peisajele ce le ve-ți găsi aici sunt sălbatice și totodată extraordinare. Oraşele sunt extrem de vibrante, la fel ca și locuitorii.

Istoria antică şi contemporană a ţării este înţesată de poveşti eroice. Toate acestea, puse la un loc, definesc caracterul irlandez, o combinaţie aproape mistică între benevolenţa şi inteligenţa locuitorilor adăugate la satirele semi-ameţite din baruri, un motiv pentru care puburile irlandeze se pot găsi acum peste tot în lume.

4

De cele mai multe ori este greu să te hotărăsti de unde să-ți începi excursiile în Irlanda. Încântătorul oraş Dublin este cel mai recomandat dintre punctele de plecare, chiar dacă arhitectura şi şarmul de oraş riveran sunt doar o parte din ansamblul de obiective turistice ale întregii ţări. Daca sunteti în căutare de drumeţii cu părul în vânt, de relicve celtice şi de puburi pline de poveşti ve-ti fi satisfăcuţi în aceeaşi măsură în care sunteți amatorii de mâncare bună sau hoteluri confortabile.

5

Regiunea de sud-vest a fost gazda distracţiilor din era victoriană si reprezenta o escapadă ideală pentru londonezi. Plajele cu nisip alb punctează coasta iar prăpăstiile abrupte se revarsă în Oceanul Atlantic.

 

6

Dublin se poate vizita cel mai bine pe jos, aşa cum se întâmplă cu majoritatea oraşelor glorioase ale lumii. Are o personalitate unică între oraşele europene importante şi o vitalitate deosebită. Istoria sa curge de-a lungul străzilor înguste şi şuieră prin întrările caselor, iar frumuseţea naturală a capitalei este una fără egal, prinsă între mare, munţi şi cursurile de apă.

Comitatul Galway are două feţe. Aproape jumătate din ţară vorbeşte gaelică ca limbă maternă, dar si engleza. Oraşul în sine este unul vibrant, cu muzică, shopping şi festivaluri, situat între apele calme ale lacului Roscommon.

 

8

7

Colinele şerpuitoare binecuvântează aceste ţinuturi iar fermele agricole idilice completează spaţiul rămas. Castelele medievale şi conacele se găsesc aproape unele de celelalte. Mergeţi să exploraţi munţii sălbatici şi plajele cu nisip fin ce se întind de-a lungul a kilometri întregi de la Wexford până la Dublin. Dacă sunteţi în căutare de oraşe medievale, viaţă sălbatică sau localităţi demodate de la marginea insulei, sud-estul este locul potrivit pentru voi.

Fie că doriti sa experimentati celebrele puburi irlandeze, fie că admiraţi viaţa şi tradiţiile acestei ţări, vă doriţi câteva nopţi zgomotoase într-unul din cluburile din Dublin sau că doriţi să descoperiţi vestigiile magnificilor celţi, circuitul nostru in Irlanda Mistica vă aşteaptă cu un surplus din toate!

10

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s