Capitala libertatii si a distractiei

Amsterdam : Numele orasului vine din limba latina Amstelodamum, care se traduce prin „digul de pe Amstel”. Acest dig a fost ridicat de Gisbertus al III-lea (la sfîrsitul secolului al XII-lea) pentru a apara orasul de inundatiile provocate de Marea Nordului.  amsterdam

Amsterdam, capitala Olandei este cunoscut pentru pitorestile sale canale, nenumaratele poduri si casele vechi. Orasul a fost în asa fel construit, încât 101 kilometri de canale înconjoara partea interioara a orasului. Este situat pe un teren jos si plat (4 metri sub nivelul marii) pe râurile Amstel si IJ. Un sistem complicat de diguri, pompe si canale asigura mentinerea apelor la un anumit nivel astfel încât orasul si zonele înconjuratoare si nu fie inundate. Lacul Ijsselmeer de lânga Amsterdam, a fost initial un golf al Oceanului Atlantic numit Zuider Zee; acum un dig lung de 32 de kilometri separa lacul de ocean si astfel Amsterdamul a devenit un oras interior. În partea veche a orasului canalele sunt extinse ca o panza de paianjen.

2fe8f02897ced0d7a5d3ba542d51160a Amsterdam-Canals-Flckr-bolbolha

Mai jos voi face o prezentare a orasului:

Inainte de toate mentionez faptul ca nicaieri in lume nu exista un oras atat de minunat precum Amsterdamul. Datorita canalelor, muzeelor faimoase in toata lumea si arhitecturii istorice ametitoare, Amsterdamul este considerat drept unul dintre cele mai romantice si frumoase orase din Europa.mg_4508-modifica-700x700

In acest oras nici o destinatie nu pare prea indepartata, insa, pentru o experienta autentica, este de preferat sa inchiriati o bicicleta.

Amsterdam+-+David+J+Whyte+©+Linksland+(6)

Atractiile turistice principale sunt muzeele. Muzee precum: Rijks, Van Gogh si Stedelijk, insa Amsterdamul are peste cincizeci de muzee care atrag milioane de vizitatori anual.

stedelijk-museum-amsterdam-1 Van_Gogh_Museum_Amsterdam

Anumite cafenele din Olanda – „Caffeeshops” – au voie sa vanda o cantitate mica de cannabis. Aceste „cafenele” sunt strict reglementate si impozitate. In plus, este interzisa vanzarea de droguri „usoare” persoanelor sub 18 ani si nu mai mult de 5g pentru fiecare client. Drogurile puternice sunt strict interzise.

1382536130_Smokey_01

Cea mai renumita discoteca din Amsterdam este Escape unde trebuie sa astepti la coada chiar si doua ore ca sa poti intra, insa, odata intrat acolo, poti spune ca ai intrat in the house of party.

Club-Escape-Amsterdam

Hotelurile sunt relativ ieftine, concurenta dintre hotelieri facand ca acestea sa nu practice tarife prea mari, pentru ca ar risca sa-si piarda clientii. De aceea, hotelurile de pe Damrak Square au preturi incepand de la 30 de euro de persoana si ajung pana la maxim 150 de euro pentru o camera dubla.

Sunt multe de spus despre acest oras magnific ,m-am abtinut sa detaliez restul, tocmai pentru a va lasa pe voi sa descoperiti farmecul ”Libertatii si a Distractiei” al orasului Amsterdam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s