In vacanta prin misteriosul buric al Pamanului

Alatura-te grupului nostru si porneste intro vacanta inedita si plina de mistere spre ” Capatul Pamantului” .

Pret de 14 zile vei calatorii pe traseul Argentina – Chile – Insula Rapa Nui – Uruguay 

Incepem vacanta cu renumitul Buenos Aires “orasul care le are pe toate”,  si te va fascina cu bulevarde largi si cu arhitectura deosebita a cladirilor sale. Localizat în provincia Buenos Aires, oraşul Tigre are ca simbol central elementul acvatic sau „el agua“, aşa cum îl numesc localnicii. În locul muzeelor sau al bibliotecilor, turiştii descoperă cluburi de canoe unde instructorii îşi învaţă ucenicii să manevreze vâslele. Situat în delta râului  Paraná, Tigre este un oraş al extremelor, găzduind atât imobile de lux, cât şi casele sărăcăcioase ale pescarilor localnici.

Montevideo, capitala Uruguay-ului este un amestec fin de delicii exotice istorice și puncte de reper suave contemporane interconectate pentru a forma un urbanism unic. Abundă în preparate gastronomice, atracții turistice, si paradisuri de cumpărături. Montevideo este cu siguranță un loc care trebuie vizitat, chiar dacă acesta nu se potrivește cu Buenos Aires și Miami, în termeni de glamour și splendoare.

Dintre orasele Patagoniei, niciun turist nu rateaza El Calafate, „capitala ghetarilor”. Este orasul cel mai apropiat de Parcul National Los Glacieres si punctul de plecare a tuturor calatorilor catre ghetarii patagonezi. Los Glacieres este parc national din 1937 si face parte din patrimoniul universal UNESCO din 1981. Parcul cuprinde 450.000 de hectare si 13 ghetari care coboara in lacurile Viedma si Argentino. Dintre cei 13, cei mai vizitati sint Upsala, Onelli si Spegazzini, insa cel mai faimos ramine ghetarul Perito Moreno, cea mai importanta atractie turistica a Patagoniei argentiniene.

Ushuaia este un oras port care detine si o mica baza navala. Turistii il descriu adesea ca pe un loc inedit. Peisajul este pitoresc! Ushuaia este inconjurat de munti, dar are iesire la Oceanul Atlantic. Locul cel mai preferat de turisti il preprezinta plajele unde se strang coloniile de pinguini.

Daca v-a placut mult pelicula „Happy Feat”, puteti sa strangeti bani pentru o calatorie in insula Magdalena care apartine de Chile. Mii de pasari se aduna acolo pentru a depune ouale, iar spectacolul atrage sute de vizitatori. Pinguinii se plimba nestingheriti si par sa se simta in largul lor in fata aparatele foto si a camerelor video.

Punta Arenas (sau Podul Arenas), cindva inchisoare, este acum un amalgam de natii, un loc plin de viata si culoare. Orasul Punta Arenas se afla aproape de locul unde Magellan i-a intalnit pentru prima oara pe Patagoni.Punta Arenas este un oras cu doar 4.500 de suflete.
Fondat in 1843, a fost un port infloritor pana la deschiderea canalului Panama, iar recent a devenit un oras petrolifer.

Santiago de Chile este capitala tarii Chile, cel mai mare si important oras al tarii , metropola ocrotită de Anzi. Asezata intr-o vale centrala, intre Anzi si lantul montan de coasta, capitala statului Chile este un oras cosmopolit, cu propria versiune de bulevard dedicat cumparaturilor, cu numeroase muzee, cladiri coloniale si cu parcuri frumoase. Strazile imbie la plimbari hoinare si fiecare cartier are aroma sa unica si timbrul sau specific.

Ultima oprire memorabila va fi in Insula Pastelui. Aproape 1000 de statui monolitice gigantice împânzesc toate colţurile de pe insula Rapa Nui . Efigiile de piatră au devenit un mister pentru cercetători, care nu au desluşit cum au fost mutate bucăţile de piatră ce cântăresc câteva tone din cariera de la Rano Raraku şi „plantate” în diverse puncte de pe insulă, pe teren accidentat.

Nu mai sta pe ganduri si porneste in  circuit.

Buenos Aires

Buenos Aires, Mafalda in cartierul San Telmo

el tigre argentina

El Tigre

Playa de los Dedos, Uruguay

Playa de los Dedos, Uruguay

el calafate

El Calafate

usuaia

Ushuaia

Insula Magdalena

Insula Magdalena

Insula Rapa Nui

Insula Rapa Nui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s