Regatul Faraonilor

Un stravechi proverb arab spune ca „Omul se teme de timp iar timpul se teme de piramide” astfel nu este de mirare ca Egiptul este cea mai veche destinatie turistica din lume. Este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui sa aiba ocazia sa il vada cel putin o data! Este poate, intai de toate, locul unde faraonii au construit istoria, paradis al istoricilor si pasionatilor de enigme! Pentru credinciosi, este pamantul pe care a calcat Moise si care a dat adapost Fecioarei Maria si pruncului Iisus! Este tara in care aventura va poate duce astazi in safari prin desertul devenit casa pentru beduini iar maine in adincurile fascinante ale unora dintre cele mai curate si mai bogate ape din lume unde veti descoperi recifele de corali printre care inoata pesti multicolori.

hieroglyphics-3

O vizita in Egipt este, pentru multa lume, implinirea unei dorinte adanci si misterioase. Este un taram ce te infioara si incanta in multe feluri. Fascinanta istorie antica ce asteapta sa fie descoperita (din Cairo in nord, si pana la Abu Simbel in sud), spectacolul orbitor al lumii subacvatice din Marea Rosie, desertetul cu spatii vaste presarat cu oaze prospete si ademenitoarele statiuni de la malul marii oferind relaxare luxoasa la malul marii.
Coral-and-fish-in-the-Red-Sea-Egypt

Mai este desigur, placera absoluta a croazierelor pe suberbul, misteriosul si giganticul fluviu Nil, mult adulatul datator de viata din antichitate si pana in modernitatea civilizatiei Egiptene.

EGal1020 (1)

Egipt a dat viata primelor cuvinte scrise ale civilizatiei si primii arhitecti, matematicieni, oameni de stiinta si medici. Pe langa intrigile legate de piramide, morminte si temple, istoria Egiptului marcheaza evolutia imperiilor roman si grec si aparitia religiilor – evrei, crestini, musulmani.

Pyramids

Fie ca sunteti romantic, aventurier, pasionat de cultura sau istorie sau, pur si simplu, curios, Egiptul este tara din care nu va veti intoarce niciodata plictisiti.  Nu renuntati la una dintre cele mai frumoase experinte posibile, vizitati Egiptul !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s