Triunghiul de Aur

India nu este o tara, ci un adevarat Univers. Iar pentru un turist poate deveni, foarte usor, aventura si experienta maxima a vietii sale. India este cea mai mare tara din subcontinentul indian. Ca suprafata, India ocupa locul sapte in lume, iar ca populatie este intrecuta doar de China. India gazduieste intre granitele sale un caleidoscop extrem de variat de culturi, limbaje, munti, paduri, fluvii, deserturi si orase, find considerata in acelasi timp drept cea mai mare democratie de pe Terra.

India este un taram mistic, cu imagini seducatoare. Hinduismul si ritualurile religioase se reflecta in viata de zi cu zi a locuitorilor.

155025owjmemuwkq199hwi

Istoria sa se intoarce in timp cel putin pana in 2.500 I.HR, cand prima civilizatie cunoscuta s-a stabilit de-a lungul raului Indus. Congresul International Indian s-a format in 1885, insa a progresat foarte putin spre independenta, asta pana cand Mahatma Gandhi a inceput politica ne-cooperarii cu britanicii. O istorie atat de bogata a lasat in urma palate, temple si monumente. Cea mai des vizitata parte a Indiei este Triunghiul de Aur. Pe nedrept ostracizate, maretele orase Mumbai si Kolkata au un sarm plin de culoare, in timp ce orasul sfant Varnasi sau templele de la Tamil Nadu sunt locatii vrednice de pelerinaj. Pentru cei care cauta placerile mai lumesti, incercati plajele cu palmieri din Goa. Pentru momentele de solitudine, in India exista munti si dealuri, de la inaltimea Muntilor Himalaya pana la lacuri si izvoare

Taj_Mahal_2012

Turul Triunghiului de Aur este unul dintre cele mai populare destinatii de calatorie din India si o introducere clasica in cultura acestei tari .  Turul a fost numit „de aur” pentru bogatia culturala si istorica si pentru splendorile pe care le poti vedea în aceste orase, trei dintre cele mai bogate ale Indiei; vei putea vedea contrastele dintre cosmopolitul Dehli, Jaipur – de o splendoare regala si romanticul Agra.

77e3cfa2dd15984b5f14a21e967b0c03

Delhi este locul din care vei porni in explorare. Capitala Indiei este locul cel mai potrivit in care poti vedea multi-culturalismul indian, pentru ca aici vin oameni din toata tara. Delhi este impartit in doua parti distincte: Orasul Vechi, „oraşul mogulilor” şi Orasul Nou. In Orasul Vechi trebuie neaparat sa vizitezi Jama Masjid (Marea Moschee), India Gate, Fortul Rosu, Qutab Minar. Dar cel mai interesant ramane spectacolul strazii.
La sud, Noul Dehli, construit de britanici, contrasteaza fascinant: strazile prafuite sunt inlocuite de bulevarde perfect aliniate si scuaruri.

Red-For-building-with-India-flag-at-the-background

Jaipur, cunoscut si sub numele de Orasul Roz al Rajasthan-ului, datorita cladirilor de un rosu-spalacit, este renumit pentru bogata traditie si cultura. Cele mai vizitate locuri din jaiur sunt Hawa Mahal )palatul vanturilor) – o cladire cu cinci etaje si fatada superb decorata, cu coridoare lungi si foarte multe ferestre şi balcoane inchise, construita special pentru a permite femeilor din familia regala sa priveasca spectacolul strazii fara sa poata fi vazute de trecatori-, City Palace – care cuprinde mai multe muzee, o parte a palatului fiind inca resedinta maharajahului din Jaipur, Albert Hall Museum si bazarurile, care sunt cele mai renumite din Asia.

INDIA8

Completand triunghiul, Agra, cu toata monumentala lui splendoare, poate fi o piatra de incercare din cauza smogului datorat poluarii. Taj Mahal, superbul mausoleu din marmura, una din cele 7 minuni ale lumii, este cea mai populara destinatie turistica, si, chiar daca a devenit un cliseu, nu si-a pierdut maretia si ramane o constructie uluitoare. Programul de vizitare este zilnic intre 6 am şi 19:00, cu exceptia zilei de vineri.
In plus, Agra ofera si alte minuni arhitectonice, bazaruri vechi, intortocheate ca un labirint medieval, un talmes-balmes de marfuri divers si probabil cei mai rapace negustori din India.

Toate acestea confera Indiei o nota inconfundabila, unde istoria, misterul si povestea se impletesc perfect.Pentru a gusta adevarata Indie, porneste chiar acum in aventura vietii tale. Iti vei dori sa repeti experienta, cu siguranta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s