Capitala Estului

Zeci de ani a fost capitala Estului, punctul de confluenta dintre lume si Imensa China. Zeci de ani, a fost „the final frontier” pentru Imperiu Britanic. Din 1997, face parte din Republica Populara Chineza, dar sub un regim special garantat pentru 50 de ani. Bine ati venit la Hong Kong !!!

Hong_Kong_Island_Skyline_2009

In urma Primului Razboi al Opiului, China a fost nevoita sa cedeze Marii Britanii in 1842 Ins. Hong Kong. La acel moment acolo nu se afla decat un mic sat pescaresc. In urmatoarele decenii populatia orasului a explodat. In urma celui de-al II-lea Razboi al Opiului, China a cedat Marii Britanii in 1860 si o bucata din partea continentala, cunoscuta sub numele de Kowloon. In 1898 a avut loc ultima extindere a teritoriilor britanice in China continentala prin cedarea asa-numitelor “Noi Teritorii” printr-un contract de concesiune pe 99 de ani. In perioada postbelica Hong Kong-ul Britanic a devenit de departe cea mai dezvoltata regiune a Chinei, fiind ferit de influenta regimului maoist si a Revolutiei Culturale.

Flag_of_Hong_Kong_(1959-1997).svg                                                                                                                                              Steagul colonial al Hong Kong-ului

 

In 1997 Hong Kong-ul a fost inapoiat Chinei, dar beneficiaza in continuare de o autonomie larga si de un nivel de trai vizibil superior celui din China Continentala. O alta particularitate a acestui oras o reprezinta influenta britanica inca vizibila in multe aspecte al vietii, ceea ce creeaza un amestec unic al culturii orientale si occidentale.

HongKongFlagImage1                                                                                                                                                       Steagul regiunii autonome Hong Kong

Principalele atractii turistice:

Varful Victoria: Acesta este cel mai inalt punct al Ins. Hong Kong (552 m). Puntea de observatie din varf ofera o panorama superba a Golfului Victoria, a zgarie-norilor de la baza insulei si a Kowloon-ului. Accesul pe varf se poate face cu autobuzul sau cu telefericul. De evitat vizitele in prima parte a zilei, cand golful e deseori acoperit de ceata. Numele acestui varf, al golfului, al portului principal si al altor obiective din Hong Kong este dat de Regina Victoria a Marii Britanii (1837-1901), in timpul careia Hong Kong a intrat in stapanirea britanicilor.

3

Turnul cu Ceas si Golful Victoria: Situat in cartierul Tsim Sha Tsui din Kowloon, acest turn este ultima ramasita a vechii statii centrale de tren. Platforma situata in apropiere ofera o panorama a partii nordice a Insulei Hong Kong. Acesta este cel mai bun punct de vizionare a spectacolului de lumini care se desfasoara in fiecare seara la ora 20:00. Din port pleaca la fiecare 20 minute vapoare care fac turul intregului golf.

1377701661_474661ab5708a0e5

Repulse Bay: Pana la venirea englezilor in acest golf era ascunzatoarea unor pirati care pradau regulat vasele straine. Acestia au fost izgoniti de englezi in cele din urma si de aici provine numele englezesc al acestui golf. Cladirile rezidentiale de aici au un stil arhitectural foarte modern, aceasta fiind si cea mai scumpa zona rezidentiala din Hong Kong. Plaja din acest golf e considerata a fi cea mai frumoasa din tot orasul.

Kwum_Yam_Shrine_longevity_bridge

Insula Lantau: Lantau este una dintre insulele situate in Noile Teritorii. Este mult mai putin dens populata decat Insula Hong Kong, cu care se invecineaza, putand fi considerata din multe puncte de vedere o zona rurala. Cea mai notabila dintre atractiile turistice este Marele Buddha, o statuie de 34 m a figurii centrale din religia budista. La baza muntelui se afla si manastirea Po Lin. Accesul in aceasta zona se poate face pe traseele de drumetie amenajate in zona sau cu telefericul Ngong Ping 360, ce ofera panorame asupra intregului oras si asupra aeroportului. Tot pe aceasta insula se afla si Fortul Tung Chung care a fost pe rand ascunzatoare a piratilor, avanpost britanic si muzeu.

Hong-Kong-Buddha-e1389597237804

Portul Aberdeen: Acest port situat in sudul Ins. Hong Kong este cunoscut indeosebi pentru satul sau plutitor. In port sunt ancorate circa 600 de vase de pescuit pe care traiesc permanent circa 5.000 de oameni. Acestia isi castiga existenta din pescuit si oferind plimbari turistilor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nathan Road: Aceasta este principala strada comerciala din Hong Kong. De-a lungul acesteia se comercializeaza toate tipurile de bunuri in magazine, mall-uri, piete traditionale, piete nocturne si restaurante. Desi densitatea falsurilor este mai mica decat in zonele similare de pe continent, acestea exista si aici.

Nathan_Road_with_KMB_bus

 

Zgarie-norii din Hong Kong: Desi astazi cladirile inalte sunt omniprezente in China, Hong Kong-ul a fost primul loc din tara in care au aparut astfel de structuri. Cei mai notabili zgarie-nori ai orasului sunt: International Commerce Center (484 m), International Finance Center (412 m), Central Plaza (374 m), Bank of China Tower (367 m) si The Center (346 m).

2842

 

Disneyland Hong Kong: Acesta a fost al doilea parc Disneyland deschis pe teritoriul Asiei dupa cel din Tokyo. Inaugurarea a avut loc in 2005. Parcul e impartit in sase zone tematice: Main Street U.S.A., Fantasyland, Adventureland, Tomorrowland, Grizzly Gulch si Toy Story Land. Animatorii vorbesc trei limbi: cantoneza, mandarina si engleza. Cel mai usor mod de a ajunge acolo este cu metroul.

5985592748_7a1f798571_b

Transportul

Reteaua de transport public din Hong Kong este considerata a fi una dintre cele mai dezvoltate ale lumii. Reteaua de transport de suprafata este alcatuita din autobuze si tramvaie. Traseele autobuzelor acopera integral suprafata orasului. Tramvaiele circula numai in Ins. Hong Kong. Ca o mostenire a perioadei britanice, autobuzele din reteaua de transport public sunt supraetajate si deci incapatoare. Si tramvaiele sunt supraetajate, lucru unic in lume. Reteaua de metrou acopera si aceasta intreaga suprafata a orasului. Doua ajung chiar si la granita cu Republica Populara Chineza.

Interesant, naucitor si atractiv, asa poate fi descris in cateva cuvinte Hong Kong. Situat intr-un peisaj natural aparte, beneficiaza de toate avantajele unei vieti moderne si vibrante, alaturi de edificii istorice importante, este locul unde se imbina in mod fericit culturi si traditii diferite, intr-o maniera exotica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s