Aventura asiatica: Thailanda, Singapore si Malaezia

La mijlocului lui noiembrie am lasat hainele groase acasa si am plecat in Asia. Timp de 11 zile vom cutreiera prin Thailanda, Singapore si Malaezia.
Excursia noastra a inceput cu Thailanda si deja am bifat si vizitat obiective turistice precum :  Marele Palat,vTemplul lui Buddha de Smarald, Templul Zorilor. Din uriasul complex care serveste azi ceremoniilor oficiale, cel mai vizitat este Templul lui Buddha de Smarald. Am continuat cu la fel de celebru s Templu al Zorilor, situat pe malul riului Chao Praya, care este o pagoda in stil khmer, inalta de 79 m si acoperita cu placi de portelan multicolor; Templul lui Buddha lungit, care a fost una dintre primele scoli laice din Bangkok. Situat in apropierea Marelui Palat, templul gazduieste o statuie gigantica a lui Buddha, care masoara 49 m si o renumita scoala de masaj traditional. De asemenea, am mai vizitat si  Templul lui Buddha de Aur, care se afla in Chinatown . Din autocar a admirat Vechiul Parlament, cladire construita in anul 1907 ca sala a tronului si care a devenit cladire a Parlamentului pana in 1974, cand acesta s-a mutat intr-o cladire noua. Palatul Regal a fost construit pentru incoronarea lui Rama I.  Monumentul Democratiei a fost construit in 1939 pentru a comemora lovitura de stat care a abolit regalitatea. Universitatea este cea mai veche si cea mai mare din Thailanda.

Dupa care a urmat o vizita la cea mai mare fabrica de pietre pretioase din lume si dupa-amiaza am continuat cu o  croaziera pe canalele raului Chao Praya, raul care strabate Bangkok-ul, unde localnicii vin cu barcile pentru a vinde sau cumpara diverse produse. La 63 km de Bangkok se afla Rose Garden, un adevarat paradis tropical, unde am putut asista la un spectacol cultural fascinant, cu numeroase dansuri traditionale, ceremonii, ritualuri tribale, reprezentatii de arte martiale, box thailandez, lupte cu sabiile etc. Pranzul a fost servit la un restaurant local si dupa am pornit catre  Piata Plutitoare Damnoen Saduak. Aici am descoperit  un adevarat oras plutitor, strabatut de canale, unde localnicii fac troc si isi negociaza marfa din barcile incarcate cu legume si fructe.

Maine zburam cate Malaezia si revenim cu relatari din aventura asiatica 🙂

thailanda singapore malaezia thailanda singapore malaezia 3 thailanda singapore malaezia 4 thailanda singapore malaezia 5 thailanda singapore malaezia 6 thailanda singapore malaezia 7 thailanda singapore malaezia 8 thailanda singapore malaezia 9 thailanda singapore malaezia

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s