Orase construie pe sapte coline!

Da, probabil ati auzit despre Roma: orasul celor sapte coline. Dar stiati ca exista aproape 50 de orase si sate de dimensiuni diferite din intreaga lume, care pretind la acelasi titlul?

Mai jos va prezentam o lista cu o parte din orasele ce merita vizitate si explorate pentru a descoperi istoria lor si cele mai pitoresti peisaje,  plaiuri de legenda ce urca si coboara pe spinari de dealuri.

#1 Nu putem afirma 100% ca Roma este primul oras construit pe 7 coline, dar este cu siguranță cel mai bine cunoscut. Cele sapte coline sunt Aventin Hill, Caelian Hill, Dealul Capitoliului, Esquiline Hill, Palatine Hill (dealul pe care legendele spun este adevarata temelie a orasului), Quirinal și Viminal Hill.

Roma

Roma

#2 La fel ca si Roma, Edinburgh este construit pe 7 coline. Deasupra strazii Princes, principala strada de shopping, se afla una dintre cele mai importante atractii, Castelul Edinburgh, construit in urma cu mai bine de 2.000 de ani. In partea sudica a orasului se afla Orasul Vechi, care se intinde de-a lungul Royal Mile si parcului Holyrood. In partea nordica, intre castel si portul Leith se afla Orasul Nou, cartier ce dateaza din secolul XVIII.

Edinburgh

Edinburgh

#3 Lisabona si-a legat insa destinul de o alta cifra magica, sapte-numarul colinelor pe care este amplasata. São Jorge, São Vicente, Santa’Ana, Santo André, Chagas, Santa Catarina, São Roque sunt cele 7 coline ale orasului.

Lisabona

Lisabona

#4 Una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei, Praga este un alt oraș aspirant la titlul mult dorit. Dealurile sunt : Hradcany, Vítkov, Vetrov, Skalka, Vyšehrad, Karlov și Petřín.

Praga

Praga

#5 St.Michaelsberg, Koudenberg, Warmoesberg, Kruidtuin, Kunstberg, Zavel și St.Pietersberg sunt cele 7 coline Bruxelles-ului. Capitala Belgiei este considerata una dintre cele mai frumoase orase ale Europei, verifica informatia 🙂 si alege sa vizitezi Bruxellul.

Bruxelles

Bruxelles

#6 Dealurile Atenei reprezinta adevarate refugii dincolo de aglomeratia de pe strazile orasului, de unde poate fi admirata panorama catre Golful Saronic – legatura Atenei cu Marea Egee. Colina Lykavittoseste cel mai inalt punct al Atenei, avand 277 m inaltime.

atena

Atena

#7 Kampala (Uganda) este declarat a fi construit pe sapte coline, cu toate ca acest lucru nu este destul de precis. Primul deal in importanta istorica este Kasubi.

kampala

Kampala

#8 Union Hill, Church Hill, Hill Consiliul, Shockoe Hill, Gambles Hill, Navy Hill si Oregon Hill alcatuiesc cele sapte coline ale orasului Richmond. In cazul in care nu ati fost, ar trebui sa mergeti – Richmond este capitala statului Virginia(SUA), orasul abunda in obiective turistice, galerii de arta si o gastronomie senzationala.

Richmond

Richmond

#9 Orice vizitator al orasului Asunción (Paraguay), isi va aminti de arhitectura si cladirile iconice ale orasului, cum ar fi Palatul Prezidential Lopez, dar cu siguranta nu uita cele 7 coline ale orasului, Cabara, Cerro Lambare, Clavel, Tarumã, Cachinga și Tacumbú.

Calle Palma este centrul orasului, strada principala, unde sunt situate mai multe cladiri istorice, piete, magazine, restaurante si cafenele. „Manzana de la Rivera”, situat in fata Palatului prezidential, este o serie de case vechi traditionale care au fost restaurate si va servesc ca un muzeu demonstrand evolutia arhitecturala a orasului. Vechea gara mentine trenurile vechi care acum sunt folosite in excursii turistice in orase ca Luque si Areguá.

Asunción

Asunción

#10 Iasi, Romania

Cu totii stim ca Iasul mai este numit si orasul celor 7 coline pentru ca acesta se intinde pe 7 dealuri: Dealul Cetatuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Sogari, Dealul Bucium si Dealul Repedea. Pe fiecare dintre acestea se afla cel putin un monument sau un edificiu religios care le poarta numele.

Voi mai stiti si alte orase construite pe 7 coline 🙂 ? J’Info Tours va invita sa descoperiti orasele prezentate in 2016.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s