Rias Baixas, un mix interesant!

Bratele luni ale coastei galiciene, asemanatoare fiordurilor, sunt cunoscute drept rias. Cele dintre Noia si Vigo sunt numite Rias Baixas – cele joase pentru a le distinge de Rias Altas, situate pe mult mai expusa coasta nordica si curbate spre A Coruna.

Satele fortificate romano-celtice si silozurile, conacele si bisericile in stil romanesc sunt intalnite la tot pasul aici. Unele locuri sunt suprapareciate, inclusiv insula Arousa, in ciuda rezervatiei sale de pasari. Statiunea O Grove si Insula A Toxa au o atractie limitata.

Mai bine te indrepti spre incantatorul oras Cambados. Pazo de Fefinanes domina piata centrala din secolul al XVI-lea, un exemplu maiestuos de palat renascentist ornat cu busturi de piatra si brate heraldice de unde pleaca un pod cu arcade care duce spre turnul San Sandurnino. Peste piata se inalta Biserica San Benedict.  Illas Cies este denumirea pentru un conglomerat de insule minunate nelocuite din Ria de Vigo, cu plaje albe, paduri de pin unde isi fac cuibulpasari de mare rar intalnite si cu ruine celtice. In timul verii, poti sa optezi pentru o excursie de 40 de minute cu barca spre acest parc national si sa stai intr-un camping.

Mult prea industrializatul port de pescari din Vigo(cel mai mare din Spania) este plin de puncte de interes, un castel construit pe varful rotund al unei coline, care ofera privelisti minunate si un impresionant muzeu nou dedicat artei contemporane MARCO.

Baiona, cel mai sudic oras din Rias Baixas, are ziduri masive fortificate care apartin Castelo de Monte Real, unde orasenii se adaposteau de atacurile piratilor in secolele timpurii.

Insulele Cies , Playa de Rodas

Insulele Cies , Playa de Rodas

Insulele Cies, Galicia

Insulele Cies, Galicia

p1040147

Baiona

Baiona

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s