Ce trebuie sa stii despre faimosul Festival Tomatina

 

The World's Biggest Tomato Fight At Tomatina Festival 2013...BUN

„La Tomatina” este un festival de „lupta” stradala cu mancare, care are loc in fiecare an in ultima miercuri a lunii august in orasul Bunol, situat in apropiere de Valencia. Mii si mii de oameni isi fac drum din toate colturile lumii pentru a lupta in „cea mai mare lupta de strada din lume”, unde sunt aruncate in strada peste o suta de tone de rosii coapte.

tomatina-festival-spain-bunyol-tomatoe-fight-7

Inainte de 2013, se strangeau in aceasta lupta intre 40.000 si 50.000 de participanti, insa din anul 2013 numarul a fost limitat la doar 20.000 de participanti.

Lupta de tomate este o traditie in Bunol inca din anii ’40. Nimeni nu stie exact care este originea acestui eveniment, dar exista o teorie populara cum ca locuitorii orasului s-au revoltat si au atacat cu rosii consilierii orasului in timpul unei celebrari. „Lupta” s-a bucurat de asa o popularitate, incat a fost repetata si anul urmator, si un an dupa aceea si asa mai departe.

2502

Un alt reper important in istoria acestui festival este anul 1975. Din acest an incoace, San Luis Bertan, patronul orasului Bunol incepe sa furnizeze festivalul cu rosiile, care pana atunci erau aduse de cetateni. La scurt timp dupa aceasta, in anul 1980, consiliul local a preluat responsabilitatea pentru organizarea festivalului.

De atunci, numarul de participanti a crescut de la an la an, impreuna cu emotia, bucuria si anticiparea festivalului de catre public. In anul 2002 „La Tomatina” a fost declarat un festival de interes turistic international datorita succesului sau tot mai mare cu trecerea anilor. In 2013, oficialii orasului au introdus si o taxa de intrare si numarul limitat de persoane, pentru a se putea asigura de siguranta particpantilor.

tomatina4

De obicei, lupta dureaza o ora, dupa ce piata orasului a fost acoperita in intregime cu pasta de tomate. Apoi, masini de pompieri curata cu furtunul stazile, iar participantii le folosesc adesea pentru a elimina pasta de tomate de pe corpul lor. Alti participanti merg la piscina „Los Penos” sa se spele. Apoi, strazile cu piatra cubica din orasel sunt perfect curate, datorita aciditatii rosilor, care dezinfecteaza si curata in profunzime suprafetele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s