Comorile ascunse de pe Costa Brava

Costa Brava are si locuri mai putin cunoscute fata de celebra statiune Lloret de Mar, precum satele medievale Pals si Peratallada, rezervatia natuala de la Les Medes( insule la care se ajunge cu o ambarcatiune cu fund de stica din L’Estartit), si in sud, pitoreasca localitate Tossa de Mar.

Statiunea Empuries a fost ridicata pe locul unei foste asezari grecesti si in afara de interesul arheologic, localitatea cuprinde chintesenta frumusetii neatinse a acestei coaste, oferind privelisti magnifice peste Golful Rozelor si o frumoasa plaja unde se poate ajunge usor. Aici poti afla despre istoria Cataluniei si iti recomandam un spectacol audiovizual de la Museu Arqueologia si o plimbare printre ruinele grecesti si romane din parcul statiunii, pentru a admira mozaicurile vilelor.

Una dintre cele mai populare localitati de pe coasta este Cadaques, care spre deosebile de statiuniile mai comerciale , inca are o atmosfera mai distincta. Acest sat de pescari cu locuintele varuite se adaposteste intr-un mic golfulet la capatul unui drum ce trece peste promontoriu si prin rezervatia naturala de la Cap de Creus. Restaurantele din zona sunt cu specific pescaresc si galeriile de arta se intalnesc la tot pasul, iar fascinanta casa memoriala a lui Salvador Dali te asteapta pe deal.

O statiune exclusivista si mai putin cunoscuta este Begur, la 50 km de Girona. Dominata de un castel in ruina si fiind la poalele unor dealuri impadurite, se intinde la cateva mile departare de golfurile idilice cu nisip si ape cristaline.

De aici si pana in farul din Llafranc se intinde probabil cea mai frumoasa portiune a Costa Brava, pe care o poti explora pe jos, dupa care sa vizitezi idilicul sat Palagrugell, de preferat duminica cand se organizeaza si un targ.

Calatorii inspirate cu J’Info Tours! 

Plaja din statiunea Pals

Plaja din statiunea Pals

Straduta din satul Peratallada

Straduta din satul Peratallada

Cu cayacul din L'Estartit spre Les Medes

Cu cayacul din L’Estartit spre Les Medes

tossa-de-mar-casco-antiguo-de-vila-vella-y-faro

Plaja la Castel :), Tossa de Mar

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s