Descoperă Japonia în aprilie…țara îmbrăcată în „chimonoul cireșilor înfloriți”
Japonia este o frontieră culturală, un loc unde istoria și tradiția se împletesc, un spațiu unde zgârie-norii și poveștile despre samurai și onoare sunt la ele acasă.
Pentru multă lume, imaginea Japoniei este una enigmatică, având noțiuni vagi despre gheișe și luptătorii samurai luptându-se sub arcade neon și emisiunile frenetice de la televizor. Japonia este într-adevar o națiune a constrastelor.
Principalele orașe din Japonia (Tokio, Kyoto si Osaka) par a fi occidentalizate, însa turiștii își dau repede seama că strălucitoarea cultură modernă japoneză este amestecată foarte bine cu milenii de tradiție, evidente în templele budiste și Shinto răspândite peste tot. Japonia are o populație de aproximativ 127 milioane de locuitori. Cultura japoneză este ansamblul de valori materiale și spirituale dar în același timp Japonia este o ţară modernă care priveşte întotdeauna spre viitor. Tradiţia japoneză de a bea ceaiul datează din secolul al IX-lea. Baia este o parte importantă a rutinei zilnice japoneze. O cadă tradiţională japoneză este micuţă, are o formă pătrată şi este suficient de adâncă încât să poată ţine apă până în zona umerilor. În Japonia, tradiţia grădinăritului îmbină ritualul şi religia pentru proiectarea grădinilor şi dezvoltarea tehnicilor de horticultură. Principalele religii din Japonia sunt budismul și șintoismul.
Gheișele în continuare sunt un mister pentru majoritatea popoarelor, mai ales pentru europeni. Tinerele fete trebuie sa dea dovadă de o mare ambiție, dublată de un talent pe masură, pentru a excela în artele dansului, cântecului și muzicii japoneze.
Tokio, capitala Japoniei, cel mai mare oraș din lume este un centru al culturii asiatice, în care influențele Occidentului au îmbogățit universul cultural, lăsand specificul originar neatins. Zona metropolitană cuprinde 33 de orașe, 8 suburbii și 23 de cartiere.
Nikko este un oraș situat într-o zonă muntoasă, la altitudinea de 1298 m din prefectura Tochigi, la circa 140 km nord de Tokyo. Întreg orașul este inclus în Lista Patrimoniului Unesco, importantă destinație turistică în rândul japonezilor și a turiștilor străini. Vulcanul Fuji, simbolul peisajului japonez, este considerat de japonezi un munte sfânt, craterul său uriaș purtand numele de Naiin, adica „Templul”.
Kyoto, cu o suprafata de 827 kmp, cel mai iubit oraș japonez nu are zgârie-nori dar are parfum și tradiție. Osaka este capitala turistică a Japoniei. În perioada feudală Edo, Osaka era menționată ca fiind „bucătăria națiunii”, deoarece era principalul centru de tranzacționare pentru orez. „Imbătat” de frumusețe și tradiție călătoria continuă, peste apă, în Coreea de Sud, oficial Republica Coreea este o țară din Asia de Est, poreclită „Țara dimineților liniștite”, cu capitala la Seul.
Orașul Seul este o adevarată Mecca pentru iubitorii de artă orientală. Artele și cultura Coreei au fost puternic influențate de-a lungul anilor de contactul cu China. Budismul, care a dominat viața coreeană din secolul al VII-lea până în secolul al XII-lea, a influențat mult artele. Multe temple budiste, mănăstiri, morminte sfinte, palate și alte opere de artă ajută la dezvoltarea turismului Coreei de Sud. Busan este a doua metropolă a Coreei de Sud după Seul. În mod surprinzător, noaptea, Busan este în măsură să reamintească vizitatorilor de adevăratul sentiment romantic. Plaja Haeundae este cea mai mare plajă din Coreea, care câștigă o mare popularitate în rândul vizitatorilor internaționali de-a lungul anului.
Azi ești un călător virtual…mâine vom descoperi mirajul unor țări cu tradiții atat de diferite.
A republicat asta pe J'info Tours Blog.