Orașul păcii, veseliei și al bucuriei de a trăi

Toscana este orașul care te atrage în călătorie pentru a vă creea amintiri care rămân pe retină.  Vorbim de cea mai romantică regiune a Europei.  Cu apusuri extrem de calde, dacă nu chiar răvășitoare, Toscana înseamnă pe scurt artă, istorie și muzică. Este o regiune binecuvântată cu multe daruri. Dealuri umbrite de chiparoși, castele vechi scuturate de timp, câmpii fantastice și case de piatră lipite una de alta.

sorano-1869350_960_720

Amplasată chiar în mijlocul Italiei, Toscana este străbătută de Arno – cel mai mare fluviu din regiune. De o parte și de alta se remarcă renumitele plantatii viticole și culturile locale de măslini. Considerată punctul de pornire al Renașterii, datorită amprentei și influenței celebrilor Donatello, Michelangelo sau Leonardo da Vinci, Toscana mai este recunoscuta ca fiind leagănul limbii și al culturii italiene. Dante, Boccacio sau Machiavelli sunt alți mari artiști contemporani cu aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu.

toscana-2286630_960_720

 

Un număr de șase localităti toscane au fost desemnate ca făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO: centrul istoric al Florentei, centrul istoric al Sienei, piata catedralei din Pisa, centrul istoric al San Gimignano.

loro-cuiffenna-1632218_960_720.jpg

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s