Rataciti prin Costa de la Luz

La sud de Cadiz se intinde o coasta cu plaje aurii si dune marginite de paduri de pin si pajisti. Kite-surfing este sportul rege in aceasta regiune, practicat mai ales in apropiere de Tarifa, cel mai sudic punct. Aceasta coasta are sate atragatoare, privelisti frumoase si, deocamdata, mici statiuni litorale, cu exceptia celor de la Conil de la Frontera si Tarifa. La Conil, candva un elegant oras traditional, gratie apelor sale linistite si putin adanci, se intinde un imens hotel, apartinand unei familii. Imediat in sud se intinde frumosul El Palmar, unde cafenelele frecventate de surferi si cateva restaurante stau cuibarite in spatele dunelor. In capatul sudic, un far marcheaza Cabo de Trafalgar.

La circa 8 km in interior este impresionantul sat colinar Vejer de la Frontera, foarte cautat de nord-europeni pentru a-si face case de vacanta, de-a lungul crestei  s-a dezvoltat si un oras nou-nout. Totusi, o atmosfera puternic medievala predomina in partea de sus, cu metereze inconjurand vechiul castel si atragatoarea Biserica San Salvador. Langa ziduri, pe Calle Cobijadas se afla un cartier evreiesc bine pastrat. Unele dintre casele aristocratice au devenit hoteluri, in vreme ce barurile si restaurantele sunt concentrate in jurul Plaza de Espana, situata mai jos. Aceasta este locul ideal pentru a te relaxa in fata unei fantani decorate cu gresie. Imediat in iesirea din oras, arta contemporana este reprezentata scenic prin Fundatia NMAC.

Mai departe pe coasta spre sud, pe langa o alta statiune populara , Zahara de los Atunes, acolo fiind una dintre cele mai mari ferme din Spania, este Playa de Bolonia, o frumoasa plaja, completata de ruinele romane de la Baelo Caludia.

Dominand stramtoarea Gibraltar, Tarifa a cunoscut si zile mai bune, pietele si aleile orasului vechi cu meterezele isi pastreaza inca personalitatea. Tarifa a fost, practic, prima asezare araba din Spania, in anul 711.

Marocul este la numai 14 km distanta, iar conform planurilor active de a construi un tunel de cale ferata, ar putea deveni si mai apropiat.

Plaza_de_España,_Vejer_de_la_Frontera,_Cádiz,_España,_2015-12-09,_DD_03

Typical street in Vejer de la Frontera Andalusia Spain.

vejer-de-la-frontera

Vejer-de-la-Frontera 1

tarifa-007

kiteimage008

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s