OBIECTIVE TURISTICE TOSCANA. Frumusețea celei mai vizitate regiuni din Italia

Toscana este una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia, unde milioane de turiști din întreaga lume vin pentru a vizita orașele, plajele, catedralele sau clădiriile istorice. Când ne gândim la Toscana, în minte ne vin imagini cu Dante, dar și povești din perioada Renașterii. Jinfo Tours a pregătit un top al obiectivelor turistice din Toscana. Cele mai importante dintre locurile pe care le puteți vizita în vacanță sunt enumerate mai jos. Dacă ești decis să mergi într-un circuit sau sejur în Toscana, îți sugerăm să intri și pe http://www.jinfotours.ro, unde vei găsi oferte de vacanță la prețuri foarte mici.

FLORENȚA

Dintre toate orașele din regiunea Toscana, Florența este cea mai importantă, care este și capitala regiunii italiene Toscana, a provinciei Florența, dar și a artelor. Orașul este de-o frumusețe remarcabilă și este renumit pentru istoria sa din perioadele Evului Mediu și a Renașterii, când arta și arhitectura s-au dezvoltat fabulos în acest oraș de poveste. Florența este un adevărat centru comerical și economic medieval și este vizitat anual de milioane de turiști. De asemenea, Florența se numără printre cele mai bogate orașe din toate timpurile din Italia și este considerat locul de naștere al Renașterii italiene. În Evul Mediu, Florența a fost numită Atena. Orașul a fost multă vreme sub conducerea de facto a familiei Medici.

Centrul istoric din Florența a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în 1982. Florența este renumit în toată lumea, fiind unul dinte cele mai frumoase orașe din lume și are un impact important în muzică, arhitectură, educație, bucătărie, modă, filozofie, știință și religie.

Obiective turistice Florenta: Domul din Florenta, Galeria Uffizi, Ponte Vecchio, Basilica Santa Croce, Palazzo Vecchio, Basilica di San Lorenzo, Gradinile Boboli, Palazzo Pitti, Piazza della Signoria, Muzeul Bargello, Biserica Orsanmichele, Mercato Nuovo, Loggia dei Lanzi,Galleria dell’Academia, Piazza della Repubblica, Basilica di Santa Maria del Fiore, care este cea mai mare biserică din Italia.

 

PISA

În Pisa se găsește cel mai mare aeroport din regiune, Aeroportul Galileo Galilei. Pisa găzduiește trei dintre cele mai importante instituții universitare italiene și europene: Universitatea din Pisa, Școala Normală Superioară și Școala Superioară Sant’Anna, precum și Consiliul Național al Cercetării și numeroase institute de cercetare. Pisa a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei împreună cu Genova, Amalfi și Veneția.

Obiective turistice Pisa: Turnul din Pisa, Domul din Pisa, Baptiseriul Sfântul Ioan, Piața Cavalerilor din Pisa, Palazza dei Cavalieri din Pisa, Palatul Bacambordi din Pisa, Biserica San Paolo a Ripa d Arno din Pisa, Biserica Santa Maria della Spina din Pisa, Piata Domului din Pisa, Cimitirul Monumental din Pisa, Gradina Scotto din Pisa, Muzeul Catedralei din Pisa, Palatul Arhiepiscopal din Pisa, Turnul Guelfa din Pisa, Cetatea din Pisa, Biserica Sfantul Petru in Lanțuri din Pisa, Palatul Orologio din Pisa, Biserica San Nicola din Pisa, Biserica Sfântul Mormânt din Pisa, Palatul Medici din Pisa, Palatul Albastru din Pisa, Biserica San Zeno din Pisa, Galeria Logge di Banchi din Pisa, Biserica Santa Cristina din Pisa, Palatul Vedove din Pisa, Muzeul National San Matteo din Pisa, Biserica San Paolo all Orto din Pisa, Shopping în Pisa.

SIENA

Siena este un oraș medieval, bogat în artă și o arhitectură care îți fură ochii de la prima privire. Siena are foarte multe obiective turistice, printre care multe catedrale și palate medievale. Ca și Florența, Siena a fost unul dintre cele mai bogate orașe din lume. Centrul istoric al Siena face parte din patrimoniul UNESCO.
Obiective turistice Siena: Grădina Botanică din Siena, Turnul Mangia din Siena (102 metri, construit în 1344), Spitalul Santa Maria dela Scala din Siena, Fortăreața Medici din Siena, Palatul Capitano del popolo din Siena, Palatul Diavolului din Siena, Palatul Piccolomini din Siena, Palatul Pappese din Siena, Palatul Salimbeni din Siena, Palatul Tolomei din Siena, Palatul Chigi Saracini din Siena, Palatul Magnific din Siena, Cripta din Siena, Fântâna Gaia din Siena, Oratoriul San Bernardino din Siena, Catedrala din Siena, Duomo, ridicată între anii 1150 şi 1376, cu ferestre pictate de Michelangelo, Donatello şi Bernini.

LUCCA

Renumitul oraș Lucca este, de altfel, un loc de poveste, cu un istoric medieval și fortărețe impresionante. Orașul Lucca din Toscana este bogat în clădiri istorice, turnuri vechi și biserici. Un loc impresionant din Lucca este Piața Centrală, care se numără printre cele mai frumoase piețe din lume. Tot în orașul Lucca s-a născut Giacomo Puccini. Un spectacol pe care nu trebuie să-l ratați este sumer festival, care are loc în Pizza Napoleone.

Obiective turistice Lucca: San Michele in Foro, Casa Guinigi, Piazza dell Anfiteatro, Zidurile orasului, Muzeul Catedralei din Piazza Antelminelli, Duomo de San Martino, Palatul Pfanner, casa memorială Giacomo Puccini.

ELBA

Elba este cunoscut în toată lumea, însă puțini cred că locul este cu adevărat de poveste. Dacă te gândești să mergi în Elba, pregătește-te să te îndrăgostești cu adevărat de această insulă inedită. Elba a fost și locul de exil al lui Napoleon și se află în Marea Mediterană, fiind cea mai mare insulă din Arhipelagul Toscanei și a treia ca mărime dintre insulele italiene. Insula Elba este considerată un paradis verde cu nisipuri fine și plaje însorite, ape cristaline și localnici de calitate. Dacă simți nevoia unui concediu liniștit, în care să-ți încarci cu adevărat bateriile, Elba este ceea ce cauți.

SAN GIMIGNANO

San Gimignano este medieval, ca restul orașelor din regiunea Toscana, iar drumul către el este mărginit de oleandri. Dacă ești pasionat de case vechi și străduțe întortocheate, San Gimignano este alegerea potrivită. San Gimignano a fost înscris în anul 1990 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. De altfel, aici poți degusta cele mai bune vinuri, orașul fiind renumit pentru colecția numeroasă.

Obiective turistice San Gimignano: Biserica Collegiate, Palazzo Comunale, Palazzo Podesta,  Muzeul Arheologic, Muzeul de Arta Sacra, Muzeul Vinului. Trebuie să vizitezi fântâna medievală, care a fost principala sursă de apă a strămoșilor locului în 1346.

LIVORNO

Livorno este situat în regiunea Toscana, este capitala provinciei care poartă același nume, dar și port la Marea Ligurică, fiind al treilea ca și mărime de pe coasta de vest a țării. Ca și San Gimignano, Livorno este un oraș împodobit cu oleandri.

Obiective turistice Livorno: Domul din Livorno, Piata Republicii, Via Grande, Monumento dei Quattro Mori – Cei 4 Mauri, Piazza Micheli, Porto Mediceo (întemeiat de renumita familie Medici),  Fortezzei Vecchia (turnuri și ziduri foarte vechi)

CORTONA

Dacă ești pasionat de panorame impresionante și îți place să surprinzi dealuri nemărginite cu păduri de diferite culori, Cortona este ceea ce cauți.

Obiective turistice Cortona: Fortăreața Medici, Muzeul Diocesano, Museo dell Accademia Etrusca, San Nicolo, Santa Maria del Calcinaio.

AREZZO

Arezzo este un oraș din regiunea Toscana. Arezzo este renumit pentru clădirile medievale, dar și pentru fresca Piero della Francesca, „Legenda Adevaratei Cruci”.

Obiective turistice Arezzo: Scoala din Monterchi, Bazilica San Francesco, Piazza Grande, Fraternita dei Laici, Passeggio del Prato.

PISTOIA

Pistoia este un oraș medieval prin care merită să treci în drumul spre Florența. Este, ca și majoritatea orașelor din Italia, bogat în străduțe și clădiri medievale. Pistoia merită vizitat.

Obiective turistice Pistoia: Piazza del Duomo,  Chiesa di Sant’Andrea (sec. XII), Cattedrale di San Zeno, Muzeul del Tesoro, Palazzo dei Vescovi, Palazzo dei Pretorio, Palazzo Comunale şi Museo Marino Marini

MONTEPULCIANO

Montepulciano este un oraș cetate impresionant recunoscut în toată lumea. Aici s-au filmat chiar și scenele din filmul The Twilight Saga: New Moon. 

Obiective turistice Montepulcino: Biserica Santa Agnese, Enoteca Contucci, (magazin de vinuri), Turnul Montepulciano, Piazza Grande, Biserica San Biagio.

VIAREGGIO

Viareggio este stațiunea cu cea mai mare plajă din Italia. Viareggio se află la aproximativ 20 de kilometri nord de Pisa, la 30 kilometri nord de Lucca și la 100 de kilometri de Florența.

 

MONTECATINI TERME

Montecatini Terme este o stațiune de balneoclimaterică, des folosită și populată de nobilii din secolul al XVI-lea. Montecatinni Terme se află la nici 48 de kilometri de Florența, la 30 de kilometri de Lucca, la 53 de kilometri de Pisa sau la 58 de kilometri de vestita stațiune de la Marea Ligurică, Viareggio.

VOLTERRA

Volterra este un alt oraș medieval unde s-a filmul Twilight, unde poți vizita Catedrala din Volterra. În oraș se intră prin Porta all’ Arco, dar și Piazza San Giovani (aici se află  Turnul cu clopot si Baptisteriul octogonal). În Volterra mai poți vizita Fortăreața Medicea, dar și Muzeul Etrusc Guarnacci.

PRATO

Prato este un oraș din Italia. Localizat la 20 de kilometri de Florența. Prato este numit ”capitala textilelor” din Italia. Ca mărime, este al doilea oraș din Toscana, după Florența.

Obiective turistice Prato: Catedrala Sf. Stefano (sec. XII-lea), Palazzo Vescovile, Palazzo Pretorio, Castello dell Imperatore. Dar și bisericile: San Francesco şi San Domenico.

GROSSETO

Este un oraș istoric, unde renumiții pictori Michelangelo sau DaVinci și-au lăsat amprenta prin operele lor. Aici poți vizita Catedrala Romanica „St. Lawrence”, Palatul Aldobrandenschi,  Tîrgul din Cita de Grosseto,

PIENZA

Pienza este un oraș micuț, dar care sigur îți va rămâne în memorie pentru străduțele frumos lucrate, casele medievale de-o frumusețe rară, panoramele din împrejurimi. Centrul istoric vechi al orașului Pienza a fost înscris în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, după ce s-a descoperit că Aeneas Silvius Piccolomini, (Papa Pius al-II-lea) – 1459, a trăit aici.

POGGIBOBONSI

Zona cu plaje bogoate în nisip fin este Poggiobonsi, care găzduiește cele mai importante stațiuni: Marina di Massa, Marina di Pietra Santa, Viareggio, Tirrenia, Livorno, Cecina Mare, Punta Ala, Castiglione della Pescaia, Marina di Grossseto si Principina Mare.

MASSA

Obiective turistice Massa: Palazzo Del Podesta, Torre Del Candeliere, Domul Massa Maritima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s