Să vezi Japonia cu ochii tăi este un miracol

Supranumită Țara Soarelui Răsare, Japonia a fost creată de către zeii care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici, peste 5000 la număr. În martie și aprilie înfloresc cireșii la japonezi, iar cultura locului spune că atunci este cea mai frumoasă perioadă de călătorie pentru care merită să vii să vezi cu ochii tăi ce se întâmplă în zonă.

asakusa-2443949_960_720

Când vorbim despre Japonia, practic vorbim despre una dintre cele mai dezvoltate țări din lume. O țară în care tehnologia avansează și se modernizează cu viteza luminii și locul în care, cum e limpede de presupus și de înțeles, ne dorim să ajungem măcar o dată în viață. Printre curiozitățile pe care le stârnește o astfel de destinație și vacanță în incredibila Japonie, veți putea descoperi multe lucruri interesante și nemaiântâlnite.

bridge-2379044_960_720

Printre acestea veți regăsi: dansul, care e considerat illegal după orele doisprezece noaptea, pepenii pătrați pe care fermierii japonezi îi cultivă pentru a fi depozitați cât mai ușor, Godzilla care este catalogat drept cetățean official al Japoniei dar și cei peste 1 milion de japonezi care se închid în dormitoarele lor ani în șir, din cauza unor probleme sociale și de sănătate, o afecțiune numită de specialiști ”Hikikomori”.

japan-1191615_960_720

Pe de altă parte, poate că ce este cel mai important aspect la japonezi este educația. În Ţara Soarelui Răsare, modestia şi politeţea sunt valori pe care cei mici le învaţă la cele mai fragede vârste. La 3 ani, aceștia merg neînsoţiţi la grădiniţă, iar de la 4 ani circulă singuri cu metroul. Japonezii îşi cresc copiii după principii şi valori vechi de sute de ani. Aceştia sunt educaţi să fie liniştiţi, modeşti şi politicoşi, astfel încât să nu îi deranjeze nici­odată pe cei din jur.

osaka-1973532_960_720

O altă parte interesantă o reprezintă cele peste câteva mii de insule care constituie întreaga Japonie care sunt străbătute zilnic de renumitele trenuri nipone, cele mai punctuale din lume. Mai mult decât atât, există un tren construit de japonezi care plutește pe deasupra liniilor de tren datorită magnetismului acestora, bijuteriile japoneze ajungând și la viteze de 500 km / h.

japan-1109937_960_720

Vă invităm să descoperiți împreună cu noi, în cele doisprezece zile de circuit dintre care una întreagă este dedicată spectaculosului munte Fuji, Țara Soarelui Răsare. Cu plecare în 8 august.

sun-2297961_960_720

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s